Seniorka si myslela, že vyhrála soutěž. Místo toho ji podvodníci okradli o čtvrt milionu

Ilustrační foto: archiv zlin.cz
UHERSKOHRADIŠŤSKO – Žena si myslela, že v soutěži na sociálních sítích vyhrála auto. Opak byl ale pravdou. Místo vysněného vozu dostala pořádnou lekci od podvodníků. Pomocí drobných plateb ji okradli o 280 tisíc korun.

V dubnu si devětašedesátiletá žena z Uherskohradišťska všimla reklamy na sociálních sítích. Podle ní stačilo jen vyplnit krátký dotazník a soutěžící mohl hrát o osobní auto. To ženu zaujalo. Dotazník vyplnila, a ještě tentýž den jí přišla zpráva o tom, že jí osud přál a vysněný vůz vyhrála právě ona. Aby ale mohli organizátoři soutěže auto dopravit k ní domů, potřebují poslat 140 euro.

Šťastná „výherkyně“ okamžitě peníze poslala a čekala, až se před jejím domem ocitne krásné auto. Místo něj ale po několika dnech přišla další zpráva. V ní dopravci žádali o 200 euro na celní výlohy. I tentokrát žena zaplatila. Rozjel se tak kolotoč žádostí o nesmyslné poplatky, které měly padnout na ubytování pro dopravce nebo na opravu vadného tahače.

„Vyvrcholením celého sofistikovaného podvodu bylo zaslání zprávy ze strany údajného přepravce vyhraného vozu ženě o tom, že se pravděpodobně stala obětí podvodu. Zřizovatel soutěže s nimi údajně přestal komunikovat, za což ho zažalovali,“ popisuje eskalaci případu mluvčí policie Radomír Šiška.

Když údajní dopravci po ženě požadovali peníze na zaplacení soudu, seniorka to už nevydržela a obrátila se na policii. To už ale z účtu stihla poslat několik desetitisícových plateb. Peníze si navíc zajistila velmi nešťastně – vzala si bankovní úvěr. Na neznámý účet tak postupně poslala téměř 280 tisíc korun.

Po pachateli teď pátrá policie a v případě jeho dopadení mu hrozí až pět let za mřížemi.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x