Seniorka z Valašska oslavila sté narozeniny, přál jí hejtman

Foto: Zlínský kraj
KAROLINKA – Sté narozeniny oslavila Marie Mikulcová, která žije v Domově pro seniory Karolinka na Vsetínsku. Ke kulatinám ji popřál hejtman Jiří Čunek, řekla serveru Zlin.cz mluvčí kraje Adéla Kousalová.

Mikulcová oslavila výročí 8. prosince. „Hejtman Jiří Čunek jí popřál s kytkou v Domově pro seniory Karolinka, kde oslavenkyně žije už dva roky,“ informovala Kousalová. K delegaci gratulantů patřili i starosta Vsetína Jiří Růžička a další.

Mikulcová se narodila ve slovenských Lazech pod Makytou, ale většinu života strávila ve Vsetíně. „Pochází ze šesti sourozenců. Do svých 70 let pracovala jako kuchařka,“ řekla Kousalová.

Podle mluvčí vsetínské radnice Jany Raszkové se Mikulcová udržuje v dobér duševní a fyzické kondici. „Dokonce si sama čte. Denně chodí na procházky, nikdy nepila alkohol a při zdravotních neduzích vždy věřila v sílu bylinek,“ poznamenala Raszková.

Město Vsetín má v současné době kromě čerstvé jubilantky další tři více než stoleté občany. Nejstarší je Miroslava Mynaříková, která měla letos v květnu 101 let, zhruba o měsíc mladší je pak Lydie Polášková. Rovnou stovku letos v srpnu oslavil Bohumír Kočí.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x