Seniorská obálka se rozšiřuje

Seniorská obálka se začíná rozšiřovat. Foto: Zlin.eu
ZLÍNSKÝ KRAJ - Projekt Seniorská obálka (I.C.E. karta) byl ve Zlínském kraji spuštěn už v roce 2019. Nyní se začíná více rozšiřovat.

Karty slouží seniorům, respektive všem lidem v naléhavých případech, například při zásahu záchranářů. Na této kartě jsou vyplněny osobní údaje, kontakty na blízké osoby, informace o zdravotním stavu, užívané léky apod. Vyplněnou kartu je dobré mít na vnitřní straně vchodových dveří nebo na lednici. Mini verze je primárně určena k uložení do peněženky či tašky a mít ji tak u sebe i mimo domov.

V srpnovém vydání oficiálního krajského zpravodaje Magazín 21 je tato karta obsažena a každý si ji může vystřihnout. Zpravodaj je zdarma distribuován do všech domácností Zlínského kraje. Rovněž některá města ji distribuují vlastní cestou. V případě zájmu jsou k vyzvednutí například na městském či obecním úřadě, u poskytovatelů sociálních služeb, v knihovnách, seniorských klubech apod. Složky Integrovaného záchranného systému se podílely na tvorbě této I.C.E. karty.

Seniorská obálka je výstupem projektu Implementace politiky stárnutí na krajskou úroveň Ministerstva práce a sociálních věcí a je distribuována v celé České republice.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x