Ševci v přípravě poprvé vyhráli, za Slovácko se trefil Kozák

Fotbalisté Zlín Radek Ovesný a Dalyn Červenka na hřišti Polanky nad Odrou, kde ševci zdolali polský třetiligový celek Podbeskidzie Bielsko-Biała 4:2. Foto: FC Zlín
ZLÍN, UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Zlína si po třech remízách v letní přípravě připsali první výhru. Ševci v předposledním zápase před startem nové sezony Chance Národní Ligy zdolali na hřišti Polanky nad Odrou polský třetiligový celek Podbeskidzie Bielsko-Biała 4:2. Na obratu se brankami podíleli také mladíci Ovesný s Červenkou, vítězný gól zaznamenal Vukadinović. Už v první půli se parádně nůžkami prosadil Ndiaye. Za soupeře skórovali Majsterek, a Misztal.

„Do utkání jsme vstoupili s hráči, kteří měli v minulých zápasech menší vytížení. Na skvěle připraveném trávníku se hrál oboustranně dobrý fotbal. Zápas rozhodně splnil nejen kondiční účel. Ukázal nám, jak na tom hráči jsou, co v nich je, na čem dál pracovat,“ pronesl asistent trenéra FC Zlín Ivo Světlík.

Dres ševců v letní pauze poprvé navlékli i uzdravení Tkáč s Reiterem, další prostor dostal i středopolař Nombil.

„Kluci ukázali, že mají kvalitu. Hlavní je, že se jim nic nestalo a vydrželi. Snad budou do sezony připravení,“ doufá nejen Světlík.

Asistencí na vítězný gól Vukadinoviće, jenž v sobotním duelu zaznamenal tři kanadské body za branku a dvě asistence, si připsal útočník Tomáš Poznar.

„Pro nás to byla dobrá prověrka. Na polském týmu byly vidět ambice. Soupeř byl organizovaný, dobrý, od nás to ale bylo taky herně slušné,“ míní navrátilec z Trnavy.

„Promíchali jsme sestavu, v závěru výsledek otočili a konečně zvítězili. Snad nás to povzbudí do další práce. V zápase byly chyby, které musíme odstranit,“ ví dobře.

Zatímco Zlíňané v sobotu dopoledne zvítězili, Slovácko neuspělo. Celek z Uherského Hradiště na závěr herního soustředění ve Slovinsku podlehl Olimpiji Lublaň 1:3 a po šesti dnech v zahraničí se vrací zpátky na Moravu, kde se bude chystat na blížící se start Chance Ligy.

Branky začaly v Lublani padat až po změně stran. Skóre v 57. minutě otevřel Florucz, jenž po kolmici za obranu utekl hostující obraně a s přehledem skóroval. Další šanci soupeře zmařil obětavým obranným zákrokem Sinjavskij, na druhé straně střílel Křišťan mimo.

Lublaň podruhé udeřila v 80. minutě. V závěru, kdy výrazně přibylo šancí, se prosadil také Kozák. Posila ze Sparty dorazila do sítě střelu Jurošky a připsal si premiérovou trefu v novém klubu.
Moravané ale na remízu nedosáhli. V poslední minutě minutě ještě inkasovali čtvrtou branku, a nakonec s třetím týmem slovenské ligy padli 1:3.

 V nadcházejícím týdnu čeká Slovácko ještě utkání se slovenskou Skalicou a následně generálka s Viktorií Žižkov.

Přípravný fotbal –

TS PODBESKIDZIE BIELSKO-BIAŁA – FC ZLÍN 2:4 (1:1), hráno v Polance nad Odrou

Branky: 29. Majsterek, 59. Misztal – 15. Ndiaye, 67. Ovesný, 89. Vukadinović, 90.+1 Červinka

Zlín: Bachůrek (60. Dostál) – Hönig (60. Polášek), Slouk (46. Simerský), Didiba, Reiter (46. Natchkebia) – Červinka (60. Vukadinović), Nombil (60. Kulíšek), Švach, Tkáč (46. Machalík), Ovesný – Ndiaye (60. Poznar). Trenér: Červenka.

NK Olimpija Lublaň  – 1. FC Slovácko 3:1 (0:0)

Branky: 57. Florucz, 80. Motika, 88. Kojić – 87. Kozák

Slovácko: Heča – Reinberk (45. Petržela), Vaško, Hofmann (69. Holásek), Doski (58. Sinyavskiy) – Kohút (45. Křišťan), Trávník (69. Novotný), Havlík (69. Kozák), Blahút, Vecheta (45. Kvasina), Azevedo (58. Juroška). Trenér: West.