Silničáře prosinec moc nezatížil

Ilustrační foto (Foto: Zlin.cz)
ZLÍNSKÝ KRAJ - Až kolem 12. ledna se i v nižších nadmořských výškách v našem regionu udržela sněhová pokrývka a silničáři v této zimě poprvé naplno rozjeli svou zimní techniku. Měsíc prosinec k nim byl milosrdný a zařadil se mezi měsíce, které klasickou zimu ani nepřipomínají, serveru Zlin.cz to za Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) Vojtěch Cekota.

Zima byla zatím velmi mírná. Náklady na zimní údržbu silnic II. a III. třídy od září do konce prosince 2020 byly lehce podprůměrné. Dosáhly částky 20 milionů korun, zatímco průměr předchozích pěti let vychází na téměř 25 milionů korun. Samotný měsíc prosinec 2020 byl po roce 2015 na zimní zásahy silničářů ze všech prosinců nejslabší.

Za měsíc prosinec 2020 bylo ve Zlínském kraji pluhováno 1 339 kilometrů silnic II. a III. třídy, posypalo se 16 383 kilometrů. Spotřebovalo se 648 tun soli a 1 366 tun inertních posypových materiálů.

„Z našeho pohledu byl zatím průběh zimní sezony příznivý. Počasí umožňovalo dokončit naše investiční stavby a údržbové práce. Faktury za zimní údržbu silnic jsou zatím nižší než je dlouhodobý průměr,“ konstatoval ředitel ŘSZK Bronislav Malý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x