Silničáři obnoví za čtyři miliony silnici v Ludslavicích

Foto: ŘSZK
LUDSLAVICE – Silničáři za čtyři miliony obnoví v Ludslavicích na Kroměřížsku část silnice číslo III/43826, bude platit úplná uzavírka. Loni už se v obci opravilo půl kilometru silnice, bude proto opravený celý průtah obcí, řekl serveru Zlin.cz ředitel Ředitelství silnic Zlínského kraje Bronislav Malý.

Investice začne v pondělí a potrvá maximálně šest měsíců. Práce asi na dvousetmetrovém úseku se uskuteční za plné uzavírky. Vozovka se rozšíří na 6,5 metru mezi obrubami. V celém úseku pracovníci provedou konstrukci vozovky včetně sanace zemní v pláně v nezbytném rozsahu.

Odvodnění vozovky zajistí sestava nových prefabrikovaných dešťových vpustí. Nově vzniknou pravostranné zastávkové pruhy osobní linkové dopravy a bude také vodorovné a svislé dopravní značení.

Současně se stavbou provede obec úpravu chodníků a připojení účelových komunikací. Vybuduje také parkoviště u hřbitova a součástí prací bude i přeložka veřejného osvětlení.

Silničáři pracovali v Ludslavicích už loni, kdy upravili půl kilometru komunikace za 11 milionů. „Po realizaci letošní investice bude dokončena rekonstrukce krajské silnice v celém průjezdním úseku Ludslavic,“ uvedl Malý.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x