Silničáři za 11 milionů nahradí starý most na Kroměřížsku

Foto: Jiří Balát
MILOVICE – Nový most vznikne na silnici mezi Cvrčovicemi a Milovicemi na Kroměřížsku, kde nahradí původní most ve špatném stavu. Práce se uskuteční za plné uzavírky a budou stát 11 milionů korun, uvedlo v tiskové zprávě Ředitelství silnic Zlínského kraje.

Práce začnou koncem června a potrvají do půlky listopadu. Most bude na silnici číslo III/432227, která spojuje Milovice a Zdounky. Vozidla o hmotnosti do 12 tun a autobusy budou jezdit pro provizorním přemostění Cvrčovického potoka v blízkosti stavby, ostatní pojedou objížďkou.

Současný most je z roku 1924. Má kamenné opěry a nosnou trámovou konstrukci s železobetonovými trámy. Nahradí ho nový most, který bude jednopolový šikmý o délce přemostění 6,1 metru. Nosnou konstrukci bude tvořit monolitický železobetonový rám založený na mikropilotách. Most se podle silničářů nachází ve směrovém oblouku, jeho nové parametry odpovídají normovým údajům.

Odvodnění vozovky bude zajištěno podélným a příčným sklonem mimo most a přes skluzy do vodního toku. Dno toku bude vydlážděno kamennou dlažbou do betonu ukončenou betonovými prahy. Součástí stavby je úprava navazujících částí silnice v celkové délce 79 metrů.

Po dobu uzavírky bude pro vozidla nad 12 tun vyznačená objízdná trasa po silnicicích II/432 a III/43224 mezi obcemi Zdounky, Soběsuky a Milovice. Ostatní auta budou jezdit po provizorní komunikaci.

Už v minulosti silničáři do komunikace v okolí Milovic investovali, když v roce 2018 za 11 milionů zrekonstruovali úsek dlouhý asi 400 metrů mezi Milovicemi a obcí Soběsuky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x