Silničáři za 35 milionů zrekonstruují silnici ve Vsetíně, bude uzavírka

Ilustrační foto (Foto: Zlínský kraj)
VSETÍN – Přes 35 milionů korun bude stát rekonstrukce silnice třetí třídy ve Vsetíně-Bobrkách. Práce začnou letos a skončí příští rok a budou za úplné uzavírky pro provoz, řekl serveru Zlin.cz Jan Vandík z tiskového oddělení krajského úřadu.

Rekonstrukce se týká silnice III/05736 v úseku dlouhém 375 metrů. Investorem je Zlínský kraj prostřednictvím své příspěvkové organizace Ředitelství silnic Zlínského kraje „Náklady přesáhnou 35 milionů korun,“ uvedl náměstek hejtmana Pavel Botek, který má na starosti dopravu.

Původní nestabilní silniční těleso bude odstraněno a nahrazeno novým násypem. „Budou položeny nové konstrukční vrstvy vozovky v oblasti mimo most a provedena bude povrchová úprava izolace na mostě. Povrch vozovky bude tvořen asfaltovým betonem,“ řekl Vandík.

Součástí stavby je podle něj rozšíření silnice o levý odbočovací pruh včetně zajištění stability silničního tělesa. „Je to z důvodu situování nového připojení pro plánovanou účelovou komunikaci. Na tomto stavebním objektu se finančně podílí soukromý investor,“ poznamenal Vandík. Zakázka obsahuje také je také stavební úpravy připojení účelové komunikace, vegetační úpravy, instalaci svislého a vodorovného dopravního značení a obnovu nebo doplnění bezpečnostního zařízení.

Stavba začala nyní o prázdninách, práce mají skončit do října příštího roku. „Budou za úplné uzavírky silnice. Objízdné trasy pro individuální a veřejnou dopravu povedou po silnici I/57 a přes město Vsetín,“ dodal Vandík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x