Silničáři zajistí nestabilní vozovku v Mistřicích

Místo nestabilní vozovky v Mistřicích (Foto: dokumentace ŘSZK)
UHERSKOHRADIŠŤSKO - Nestabilní úsek silničního průtahu v Mistřicích-Javorovci o délce 76 metrů bude zajištěn proti sesuvu. Server Zlin.cz o tom informoval za Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) Vojtěch Cekota.

„Předmětem díla je zajištění silničního tělesa silnice III/49728 v obci Mistřice, místní části Javorovec. Úsek je dlouhý 76 metrů. Stabilizace bude provedena štětovou stěnou z ražených válcovaných profilů typu Larsen délky 7 metrů, které budou raženy v nezpevněné krajnici vozovky, ve vzdálenosti cca 40-50 centimetrů od okraje komunikace. Bude provedena nová obrusná vrstva vozovky. Odvodnění bude zabezpečeno pomocí prodloužení stávajícího kamenného drénu a devíti novými kamennými drény,“ upřesnil Cekota.

Stavební práce by měly vyjít na 3,417 milionu korun včetně DPH. Začaly v pondělí 7. září a jejich ukončení se předpokládá do 15. listopadu. Silniční provoz bude usměrněn přechodným dopravním značením.

Na jiném úseku silnice III/49728 v Mistřicích probíhá již od dubna rekonstrukce průtahu v délce přibližně půl kilometru.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x