Silničáři zrekonstruovali za 17 milionů komunikaci na Vsetínsku

Foto: P. Zedková
ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – Více než 100 metrů dlouhá nová pilotová stěna zajišťuje proti sesuvu silnici mezi Rožnovem pod Radhoštěm a obcí Vidče, kde se uskutečnila i rekonstrukce komunikace v úseku skoro půl kilometru. Práce stály přes 17 milionů korun, uvedlo v tiskové zprávě Ředitelství silnic Zlínského kraje.

Práce začaly letos v srpnu a původně měly pokračovat až do příštího roku. Vše se ale podařilo dokončit ještě letos. Rekonstrukce se dotkla silnice III/4868 v délce 472 metrů, z toho v délce 126 metrů zajišťuje stabilitu silničního tělesa pilotová stěna se ztužujícím železobetonovým trámcem. „Součástí stavby bylo rovněž odvodnění násypu podélným drénem,“ uvedli silničáři.

Podle nich byla krajská silnice v havarijním stavu. „Opakovaně se zde objevovaly výrazné deformace konstrukce vozovky, síťové a příčné trhliny i porušené okraje vozovky,“ přiblížili silničáři.

Práce stály 17,4 milionu korun. Částečně ji pokryly peníze ze Státního fondu dopravní infrastruktury, který v posledních letech rozděluje všem krajům na opravy silnic nižších tříd miliardy korun.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x