Silnice ve Chvalnově se dočká úpravy

Původní stav silnice v Chvalnově (Foto: dokumentace stavby ŘSZK)
CHVALNOV-LÍSKY - Podle nového investičního záměru, který byl v minulých dnech schválen Radou Zlínského kraje, přibyla k letošním plánovaným investičním akcím Ředitelství silnic Zlínského kraje (ŘSZK) dodatečně také stavební úprava silnice III/43345 ve Chvalnově na Kroměřížsku za 3,5 milionu korun. Pracovat se tu bude během posledního čtvrtletí roku 2020 za částečné uzavírky, silniční provoz bude řízen světelnou signalizací, serveru Zlin.cz to za ŘSZK uvedl Vojtěch Cekota.

Předmětem díla je stavební úprava silnice III/43345 v obci Chvalnov-Lísky, v místní části Chvalnov, v celkové délce 265 metrů. Pomocí košů vyplněných kamenivem bude zajištěna stabilita silničního tělesa na pravé straně vozovky ve směru od Lísek do centra Chvalnova. „Stavební úprava silnice bude spočívat v obnově obrusné části a ložné vrstvy vozovky ve stávající šířce včetně výměny betonových obrub. Bude obnoveno odvodnění vozovky podélným a příčným sklonem do dešťových vpustí. Součástí stavební akce je také stavební úprava připojení místních komunikací a sjezdů k nemovitostem,“ upřesnil Cekota.

Smluvní cena za tuto zakázku činí 3,545 milionu korun včetně DPH. Stavební práce budou zahájeny 5. října a ukončeny do 30. listopadu. Doprava bude řízena provizorním dopravním značením s použitím světelné signalizace.

Stavební úprava silnice ve Chvalnově se stává letošní 23. investiční stavbou ŘSZK. „Mohli jsme ji dodatečně zařadit mezi naše letošní investice díky tomu, že došlo k navýšení prostředků od zřizovatele,“ řekl ředitel ŘSZK Bronislav Malý. Šest investičních staveb v celkové hodnotě přes 76 milionů korun již ŘSZK v tomto roce dokončilo.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x