Silnice z Bystřice na Hranice je díky opravám ve výborném stavu

Foto: ŘSZK
BYSTŘICE POD HOSTÝNEM - Krajská silnice II. třídy z Bystřice pod Hostýnem směrem na Hranice nabízí motoristům novou kvalitu. Šestikilometrový úsek po hranici Zlínského a Olomouckého kraje je po rekonstrukci, serveru Zlin.cz to sdělil za Ředitelství silnic Zlínského kraje Vojtěch Cekota.

Stavební práce zde trvaly rok a půl a přišly na více než 150 milionů korun.

Největší stavební akce Ředitelství silnic Zlínského kraje, která byla realizována v roce 2020, byla v polovině prosince stavebně dokončena. „Práce zde začaly již v polovině roku 2019. Motoristé dostali do užívání moderně rekonstruovaný více než šestikilometrový souvislý úsek silnice z Bystřice pod Hostýnem přes Mrlínek a Vítonice na hranici Olomouckého kraje. Po této silnici projíždí denně ze Zlínska a Kroměřížska směrem na sever Moravy přes čtyři tisíce vozidel,“ upřesnil Cekota.

Předmětem díla byla stavební úprava silnic II/438 a II/150 v úseku od hranice Zlínského a Olomouckého kraje po křižovatku silnic II/150 a II/438 (ulice Pod Platany) v Bystřici pod Hostýnem. Celková délka řešeného úseku činí 6 495 metrů. Stavba byla rozdělena do šesti samostatných úseků.

Konečná cena za tuto zakázku činí 151,281 milionu korun včetně DPH. Proti původně sjednané ceně se náklady částečně zvýšily především z důvodu zjištěné nevyhovující únosnosti podloží a nutnosti použití jiné sanace na jeho zpevnění. Kolaudace stavby se uskuteční v příštím roce.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x