Silnice Zlínského kraje bude brázdit dvacítka extra vybavených policejních aut

KUNOVICE - Policie převzala v kunovické firmě RAMET první dvě stovky speciálně upravených vozidel Škoda Scala. Je to první část z tendru na 557 vozidel. Rovná dvacítka z nich vyjede na silnice Zlínského kraje.

V kunovické společnosti RAMET převzali zástupci ředitelství policie Zlínského kraje dvacet nových služebních vozů, které disponují kamerovými, záznamovými, lustračními a evidenčními zařízeními a silnými bateriemi. „Nová auta mají speciální policejní výbavu. Nejvíce bych vyzdvihl změny na specifikaci podvozku, speciálně upravené sedačky, na které si mohou sednout policisté v plné výstroji a výzbroji, a zadní sedačky, které jsou upravené prone vždy zcela ideální klientelu, uvedl ředitel Krajského ředitelství policie Zlínského kraje Jaromír Tkadleček.

Hodnota významné zakázky pro policii se pohybuje v řádu desítek milionů korun. Kunovická firma speciální vozidla vylepšila tak, aby vyhovovala náročnému policejnímu provozu. „S policií spolupracujeme od samého začátku, tedy od 90. let. Většinou jsme se zaměřovali na radarovou techniku a na měřiče rychlosti, ale chtěli jsme ten sortiment samozřejmě rozšiřovat. Začalo to vestavěným radarovým měřičem rychlosti a potom už byl jen malý krok k tomu, abychom dokázali vyrobit policejní speciál,“ řekl jednatel společnosti RAMET Bohuslav Malušek.

Na české a moravské silnice už z Kunovic vyjelo půl tisíce upravených Kodiaqů a do října přibude celkem 557 vozidel Škoda Scala. Ve Zlínském kraji mají policisté k dispozici celkem 400 dopravních prostředků. Ty dosluhující teď nahradí dvacítka nových vozů, jejichž provoz a údržba je mnohem ekonomičtější.

Slavnostního převzetí vozidel se zúčastnil také ministr vnitra České republiky Jan Hamáček. Na jeho vyjádření se podívejte ve videu na začátku článku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x