Silvestr a Nový rok? Slavit se většinou bude, ohňostroje se ruší jen sporadicky

Foto: Město Zlín
ZLÍNSKÝ KRAJ - Na doporučení ministra vnitra Víta Rakušana, aby se letos konaly oslavy příchodu nového roku bez ohňostrojů na pozadí tragické události na Filosofické fakultě UK v Praze, města našeho kraje příliš nereagovala. Nástup letopočtu 2024 tak lidé přivítají na náměstích v nepříliš změněné podobě.

Samozřejmě jsou výjimky.

„My jsme se poradili s radními města korespondenční formou mezi svátky a dospěli jsme k tomuto řešení. Setkání s lidmi se na Nový rok odpoledne uskuteční, paní starostka Broďany pozdraví a popřeje vše dobré, ale ohňostroj jsme se rozhodli nerealizovat,“ popisuje místostarosta Uherského Brodu Ladislav Kryštof.

Zlín slavívá v posední době také na Nový rok.

„Situaci jsme důkladně zvážili, rozhodli jsme se nic neměnit. Bude akrobatická show i ohňostroj, následuje i afterparty, myslím, že omezováním akcí nahráváme těm, kteří chtějí do společnosti vnést neklid a chaos,“ konstatoval primátor Zlína Jiří Korec s tím, že některé akce město zrušilo bezprostředně po řádění střelce a následně v době jednodenního státního smutku.

Kroměříž vyzvala své občany, aby se zdrželi individuálního užívání pyrotechniky a přišli na Silvestra na společnou oslavu na Hanácké náměstí.

„Samozřejmě neustále myslíme na oběti střelby a jejich rodiny, ale není možné ustupovat zlu a tak musíme myslet na své životy, které žijeme. Proto se u nás ohňostroj konat bude, stejně jako hudební program,“ říká starosta Kroměříže Tomáš Opatrný.

Silvestr bude mít tradiční tvář také v Hulíně. „My počítáme jako vždy po setmění s promítáním dětských filmů a pak dojde i na ohňostroj,“ potvrdil starosta Hulína Jaromír Žůrek.

Stejně tak se silvestrovské a novoroční akce uskuteční také ve Vsetíně či ve Vizovicích, poněkud jinak to ale bude v Holešově. Po personálních změnách na radnici tam plánovaný ohňostroj škrtli ze seznamu kulturních akcí závěru roku už v listopadu.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x