Situace v nemocnicích je stabilizovaná, problémy hlásí pouze ve Valašském Meziříčí

Foto: Nemocnice Valašské Meziříčí
ZLÍNSKÝ KRAJ – Mírný optimismus vládne v současné době v nemocnicích Zlínského kraje, které oproti minulým týdnům hlásí drobné zlepšení koronavirové situace. Výjimkou je pouze valašskomeziříčská nemocnice, která se stále pohybuje na hranici svých možností.

Situace v nemocnicích Zlínského kraje je v současné době stabilizovaná a nemocnice ještě zvládají přijímat nové covidové pacienty. Pokud se situace nezhorší, je možné, že budou některé nemocnice dokonce přidávat další péči.


„Jiná situace je ve Valašském Meziříčí, kde je nemocnice na úplném stropu svých možností. Pokud přijde zhoršení situace, nemocnice nebude mít kapacitu na testování ani očkování. Prosím proto lidi na Rožnovsku a Meziříčsku, aby na sebe dali pozor, potřebujeme nemocnici udržet nezahlcenou,“ dodal Radim Holiš.

Na celkem osmi místech ve Zlínském kraji stále probíhá očkování obyvatel. Na vakcinaci se velkou měrou podílejí nejen zdravotníci v nemocnicích a očkovacích místech, ale také praktičtí lékaři. Ti z celkových 25 tisíc dávek podaných v tomto týdnu aplikovali přes 10 tisíc vakcín.

Stále více lidí se registruje také na třetí dávku. Zájem o posilovací vakcínu je vyvolán také novou variantou onemocnění covid-19 známou jako omikron, která se v Česku začíná šířit komunitně.


Chtěl bych vyzvat všechny, kteří očkování ještě zvažují, aby se nechali naočkovat. Je to důležité, abychom bylo co nejvíce imunní. Využijte i volných termínů, které budou k dispozici přes Vánoce,“ vzkázal veřejnosti hejtman Radim Holiš.

V pondělí se spustila také registrace k očkování dětí od 5 do 11 let. Vedení kraje je proto v kontaktu s pediatry, aby zajistilo jejich přítomnost na očkovacích místech.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x