Skanzen Rochus o víkendu ožil vánočními zvyky a obyčeji

Foto: televize TVS
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Zazpívat si u draní peří, nahlédnout pod ruce šikovným řemeslníkům nebo ochutnat vánoční cukroví. To vše mohli o víkendu zažít návštěvníci tradiční akce Adventní čas je tady zas v parku Rochus.

Ve skanzenu Rochus se o víkendu konaly další tradiční výpravy proti proudu času. Tentokrát mohli návštěvníci nahlédnout do adventních obydlí našich babiček a prababiček.

Akci Adventní čas je tady zas jsme letos uskutečnili formou komentovaných prohlídek s průvodcem. Zaznamenali jsme veliký zájem od návštěvníků, všechny termíny máme v tuto chvíli obsazené,“ uvedla Veronika Žídková z Parku Rochus s tím, že tentokrát přišel také Mikuláš se svou družinou.

Zájemci o zvyky a obyčeje předvánočního období na Slovácku viděli nejen svatého dobrodince v doprovodu anděla a čerta na tradiční obchůzce, ale také ukázky řemeslných nebo rukodělných prací. To vše v přítomnosti dalších postav a znamení, že se blíží Vánoce.

V jedné usedlosti se předlo, v další se vyráběly voňavé ozdoby ze včelího vosku, v jiném stavení ženy draly peří, o dům dál zase vonělo lahodné vánoční cukroví a z usedlosti z Veletin zněla muzika a zpěv. To vše vykouzlilo pohodovou předvánoční náladu.

Ve Skanzenu Rochus se v letošním roce koná ještě jedna adventní akce s názvem Radostná novina. A to v sobotu 18. prosince.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x