Skateparku se v Hradišti dočkají v létě

Foto: MěÚ Uherské Hradiště
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Práce na výstavbě nového, vysoce kvalitního, moderního a bezpečného skateparku v Uherském Hradišti, který město staví v jižním cípu venkovního areálu aquaparku, jdou zatím podle plánu. Pokud se nestane nic neočekávaného, dočká se skatepark začátkem letních prázdnin zkušebního provozu, server Zlin.cz o tom informoval mluvčí města Jan Pášma.

Na staveništi došlo k velkému posunu a obrysy skateparku již jsou znatelné. „Vloni se začalo odstraněním původního pískového hřiště a přípravou staveniště, od letošního února do konce dubna pak bude pokračovat dokončení zemních prací ze strany ulice Sportovní, v případě příznivých klimatických podmínek dojde k betonáži bazénové části.  V jarních měsících by se potom betonovaly zpevněné plochy, provedla by se montáž oplocení, osvětlení skateparku  a terénní úpravy,“ popsal místostarosta města Jaroslav Zatloukal. V červenci by město chtělo spustit zkušební provoz, který potrvá až do konce září. 

V případě nového skateparku v Uherském Hradišti nepůjde pouze o prostor pro jízdu na skateboardu, ale o multifunkční zařízení umožňující provozování dalších moderních sportů a volnočasových aktivit: skuterboarding (koloběžky), BMX kola či kolečkové a in-line brusle. Skatepark je součástí záměru, který má funkci volnočasové spotu a sdíleného prostoru pro občany města i jeho návštěvníky. 

Skatepark bude obsahovat všechny potřebné prvky respektující poslední trendy skateboardu. V ploše bude streetová část a hlavní dominantní bazénová část. Skatepark bude doplněn sjezdy, zídkami, lavičkami a bezpečnostním zábradlím na vybraných místech. Součástí stavby ale bude i oplocení, areálová dešťová kanalizace, areálové rozvody veřejného osvětlení a nízkého napětí, terénní úpravy a doplnění potřebným mobiliářem, které se město snaží sjednocovat na celém svém území.

Příprava výstavby nového skateparku za 8,8 milionu korun z poloviny hrazené z dotace Ministerstva pro místní rozvoj začaly loni v červenci. Nový betonový skatepark vyrůstá v jižním cípu areálu aquaparku, v místě původního univerzálního hřiště, oba areály budou odděleny oplocením.

Záměrem města je i přes koronavirovou krizi realizovat v roce 2021 všechny naplánované investiční akce a ty, které jsou již v běhu, zdárně dokončit. „Proto nejen pokračujeme s výstavbou skateparku, ale pracujeme i na dalších velkých projektech – tři akce se týkají parkování ve Štěpnicích, začaly práce na zateplení bytových domů 879 a 880 na třídě Maršála Malinovského a připravujeme projekty k vybudování 3 zastávek MHD, na Sokolovské, v Rybárnách a na Moravním náměstí,“ doplnil starosta města Uherské Hradiště Stanislav Blaha.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x