Školy v kraji se chystají na znovuotevření

Foto: Zlínský kraj
ZLÍNSKÝ KRAJ - Tisíce ochranných roušek, štítů a rukavic, stovky litrů dezinfekce. Zlínský kraj pomáhá školským zařízením a dětským domovům, které zřizuje, s vybavením pro opětovný návrat k výuce a se zajištěním co nejbezpečnějšího provozu za současné situace poznamenané pandemií koronaviru. Serveru Zlin.cz to sdělila mluvčí krajského úřadu Adéla Kousalová.

„Střední školy musejí zajistit přijímací, maturitní a závěrečné zkoušky a také absolutoria, v omezeném rozsahu bude zahájena výuka ve speciálních školách. Tam všude bude potřeba velkého množství ochranných prostředků. S řediteli těchto školských zařízení jsme v úzkém kontaktu a budeme se jim snažit dodat vše potřebné, samozřejmě s ohledem na možnosti krajského úřadu,“ konstatoval Petr Gazdík, krajský radní pro oblast školství. Dodal, že stejná spolupráce probíhá i s dětskými domovy, kam již byla rozvezena dezinfekce.

Všechny požadavky škol i dětských domovů registruje Zlínský kraj do speciálně vytvořených tabulek. Z nich vyplývá, že například střední školy a vyšší odborné školy potřebují 2 740 roušek a 1960 ochranných štítů, nebo že dětské domovy a speciální školy již převzaly 90 litrů dezinfekčních prostředků. „Ředitelé s námi intenzívně komunikují a za to jim patří poděkování. A zaslouží si i pochvalu za to, že se sami podílí na zabezpečení ochranných pomůcek a dezinfekce,“ vzkázal Petr Gazdík. „Pochválit je potřeba také dětské domovy za všechnu práci, kterou v této složité době odvádí,“ připojil se Stanislav Minařík, vedoucí Odboru školství, mládeže a sportu Zlínského kraje.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x