Skvělý Huf vychytal Zlínu výhru proti Vsetínu. Derby rozhodly nájezdy

Hokejisté Zlína přetlačili v derby Vsetín, ovládli nájezdy. Foto: Berani Zlín
VSETÍN - Naplněný Lapač, elektrizující atmosféra, drama až do konce. Právě tak vypadalo třetí derby letošní sezony v Chance lize mezi Vsetínem a Zlínem. Třaskavý souboj tradičních rivalů v sobotu hostil vyprodaný Lapač. Výhru slavili Berani, kteří v další repríze loňského finále zvítězili na půdě rivala 2:1 po samostatných nájezdech. O druhém bodu pro hosty rozhodl útočník Jakub Šlahař.

„Vítězství před bouřlivou atmosférou si nesmírně vážím. Bylo to hodně těžké utkání, stálo nás dost sil. Měli jsme dobrý vstup do zápasu, začali jsme však dělat spoustu hloupých faulů. Vsetín to nakoplo, byli jsme pod tlakem. Promítlo se to i do druhé třetiny. Chvíli nám trvalo, než jsme se z toho dostali. Pořád se tahalo za nitky, bylo to nesmírně složité. Chyběla nám šťáva v přesilovkách. V závěru třetí třetiny jsme to mohli překlopit na naší stranu, přiklonilo se v nájezdech. Díky skvělému výkonu našeho brankáře máme dva body,“ uvedl zlínský trenér Jan Srdínko.

Zatímco Berani juchali, domácí kousal další ztrátu. „Diváci viděli velmi dobrý zápas. Zaskočil nás laciný gól, stálo nás sílu se dostat zpátky do tempa. Přesilovky nám pomohly se nastartovat. Ve druhé třetině jsme měli převahu, tlak, šance, jedna se dala proměnit, zápas by se možná vyvíjel jinak. Jsem přesvědčený, že to rozhodlo v náš neprospěch. Třetí třetina se srovnala, naše vyloučeno na čtyři minuty nás mohlo připravit o výsledek v základní hrací doby. Rozhodly nájezdy,“ zhodnotil vyhrocený duel asistent kouče Vsetína Luboš Rob starší.

Valaši z druhého místa ztrácejí na vedoucí Porubu už dvacet bodů. 

Obrovský podíl na sobotním triumfu měl hostující brankář Daniel Huf, jenž pustil za svá záda jedinou z 35 střel a dotáhl Zlín k zisku dvou bodů.

„Onemocněl nám Kořen (Michal Kořének). Řešili jsme, kdo za Danem Hufem bude dvojka. Byly to vyloženě spekulace,“ popřel Srdínko jakékoliv problémy opory Beranů.

Do valašského derby lépe vstoupili Zlíňané. V čase 2:34 otevřel skóre Michal Gago, který se dostal za obranu a překonal gólmana Maxima Žukova.

„Nebyl to vyloženě vypracovaný gól, ale sražený od betonu první tyče u Žuka. Byl tzv. pod ledem, normálně nepadá. V začátku nás to zbrzdilo, vzalo nám to aktivitu. Stálo nás sílu se dostat zpátky do tempa,“ posteskl si Rob.

V 25. minutě vyrovnal střelou z levého kruhu Pavel Klhůfek. „Začali jsme dělat spoustu hloupých faulů. Vsetín to nakoplo, byli jsme pod tlakem. Promítlo se to i do druhé třetiny. Chvíli nám trvalo, než jsme se z toho dostali,“ přiznal Srdínko.

Hosté se ve druhé části ještě dožadovali gólu. Bek Husa ujel ve vlastním oslabení, překonal brankáře a radoval se, puk ovšem do sítě dopravil rukou. Podruhé šlo na řadu video, tentokrát v neprospěch ševců.

„Koukali jsme na to. Měli jsme pocit, že to nebylo posunuté rukou. Rozhodčí mi přijel vysvětlit, jak to viděli na kameře. Omluvil jsem se, bral jsem jejich rozhodnutí,“ pronesl zlínský kouč.

Duel tak dospěl do nájezdů a v nich se prosadili jen hostující Jakub Šlahař a Zdeněk Čáp. Berani vyhráli třetí z posledních čtyř utkání, Vsetín si připsal druhou porážku za sebou.

CHANCE LIGA – 35.KOLO SO 6. 1. 17:00

VHK ROBE VSETÍN – BERANI ZLÍN 1:2 PO SAMOSTATNÝCH NÁJEZDECH (0:1, 1:0, 0:0 – 0:0)

Branky a nahrávky: 25. Klhůfek (Holec, Kern) – 3. Gago (P. Sedláček), rozh. náj. Šlahař. Rozhodčí: Svoboda, Mejzlík – Malý, Král. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Diváci: 5000. Střely na branku: 35:32. Průběh utkání: 0:1, 1:1.

Vsetín: Žukov – Smetana, Š. Jenáček, Staněk, Ďurkáč, Kojo, Hryciow, Larsen – Jonák, Bērziņš, Rob – Holec, Dědek, Klhůfek – Hořanský, Kern, R. Půček – Šuhaj, Kratochvil, Š. Bláha.

Zlín: Huf – Hrbas, Salonen, Čáp, Warg, Husa, Zbořil, M. Novotný – Šlahař, Kindl, Paukku – Novák, Werbik, Salmio – Tomi, Süss, Keränen – Köhler, Gago, P. Sedláček.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x