Skvělý squashista Panáček na turnaji ve Švýcarsku těsně prohrál ve finále

Dalšího parádního výsledku dosáhl uherskohradišťský squashista Marek Panáček. Foto: Irena Vanišová
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Dalšího parádního výsledku dosáhl Marek Panáček. Český squashista se dostal do finále Swiss Openu v Usteru. Na turnaji s dotací 6000 USD nestačil pouze na Angličana Bena Smithe, se kterým prohrál v pěti setech.

Finále bylo složité pro mě i pro soupeře. Chvíli jsem byl na koni já, chvíli on. Oba dva jsme během zapasu měnili taktiku a myslím si, že byl dokonce unavenější než já. Bohužel pro mě zahrál několik úderů, které nešly vybrat a dostal sebevědomí, které si udržel až do konce zápasu,“ hodnotil Panáček, pro kterého to byl postup do druhého finále na okruhu PSA.

Dvacetiletý squashista z Uherského Hradiště má za sebou skvěle odehraný turnaj. Vždyť v něm vyhrál čtyři zápasy, porazil prvního nasazeného – Yannicka Wilhelmiho. Ten je na 95. místě světového žebříčku.

Turnaj celkově hodnotím pozitivně. Mám radost z předvedené hry, ale hořkost porážky ve finále budu chvíli vstřebávat. Trenéři i já jsme se shodli, že se nám turnaj podařil, ale je potřeba se poučit z chyb a začít na nich pracovat,“ dodal Panáček, který nastoupil do nedělního finále ve Švýcarsku energicky. Jako vždycky…

A proti Angličanovi Benu Smithovi vyhrál první set. Po kurtu se skvěle pohyboval a zakončoval. A navíc velmi účelně zkracoval. „Snažil jsem se hrát hru, na které jsem zakládal celý turnaj. Myslím si, že moje údery neměly ve finále takovou kvalitu jako v předchozích zápasech a na takového hráče to bohužel nestačilo,“ smutnil Panáček, který se pak s vysokým Angličanem dostával do problémů. Druhý set prohrál, ten třetí ale těsně získal. Další už ale byly v režii hbitého Smithe.

I tak je jeho druhá finálová účast úspěchem. „Mám z toho upřímně velkou radost. Trénujeme tvrdě a takový výsledek nám ukazuje, že pracujeme správně. Snažím se navazovat na takové výsledky a doufám, že se mi to bude dařit,“ dodal Panáček, kterého v listopadu čeká turnaj ve francouzském Niortu a pak nejspíš poslední PSA turnaj v tomto roce v Kluži.

Swiss Open (turnaj kategorie PSA Challenge s dotací 6000 USD) – Uster (Švýcarsko), finále: Ben Smith (Angl.) – Marek Panáček (ČESKO) 3:2 na sety (-6, 3, -11, 7, 4) 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x