Slabý výkon, žádná pořádná šance. Slovácko v boji o čtvrté místo těsně prohrálo

Fotbalisté Slovácka (modré dresy) podlehli Bohemians 1905 0:1. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalistům Slovácka důležitý souboj o čtvrté místo v tabulce FORTUNA:LIGY herně ani výsledkově nevyšel. Tým z Uherského Hradiště podlehl v Ďolíčku domácím Bohemians 1905 0:1 a na nedělního soupeře ztrácí z páté příčky tři body. Kadlec a spol. ale mají k dobru středeční odložené utkání v Jablonci.

Nezáživný bojovný duel rozhodl ve 49. minutě domácí obránce Daniel Köstl. Slovácko nebylo směrem dopředu nebezpečné a připsalo si druhou jarní ligovou porážku.

Už po sobotním tréninku jsem cítil, že je něco špatně, což se potvrdilo. Nestačí jenom mávnout kouzelný proutkem, že začneme na nějaký povel hrát. Z mužstva jsem necítil energii, nebyly tam žádné emoce,“ láteřil hostující trenér Martin Svědík.

Dneska nemůžu pochválit žádného hráče. Dobré nebyly individuální ani týmový výkon. Ve hře vůbec nebyl vidět Marek Havlík, neměli jsme středovou řadu, rozehrávku. Bohemka byla všude dřív, důraznější. Vyhrála zaslouženě,“ uznal sportovně.

Duel sousedů v tabulce nabídl fotbal plný osobních soubojů, ale bez větších šancí. Jedinou slušnou příležitost měl ve 21. minutě hostující záložník Daníček, ale ve vyložené pozici netrefil míč.

Klíčová chvíle přišla až krátce po změně stran. Kovařík poslal zleva ostrý centr do pokutového území a Köstl hlavou překonal brankáře Nguyena. Čtyřiadvacetiletý bek navázal na vítěznou trefu z minulého kola proti Plzni (2:1) a prosadil se podruhé v ligové sezoně.

Takřka pět tisíc diváků ve vršovickém Ďolíčku ani po změně stran mnoho brankových příležitostí nevidělo. Šanci na zvýšení měl střídající Necid, ale po rohu Kovaříka a hlavičce Köstla dorážel zblízka vedle.

Fotbalisté Slovácka musí na porážku 0:1 rychle zapomenout. Před sebou mají náročný anglický týden. Ve středu hrají v Jablonci, v sobotu doma hostí Baník Ostrava.

FORTUNA:LIGA, 25. kolo –

Bohemians Praha 1905 – 1. FC Slovácko 1:0 (0:0)

Branka: 49. Köstl. Rozhodčí: Orel – Leška, Hádek – Machálek (video). Bez karet. Diváci: 4912.

Bohemians: Jedlička – Hůlka, Křapka, Vondra – Köstl, Jindřišek, Beran, Kovařík (90. Dostál) – Prekop (75. Necid), Hála (75. Jánoš) – Drchal (63. Matoušek). Trenér: Veselý.

Slovácko: Nguyen – Reinberk (87. Trávník), Břečka, Kadlec – Kalabiška, Havlík, Daníček, Kim Sung-pin (73. Šašinka), Doski (58. Sinjavskij) – Petržela (73. Brandner), Mihálik (58. Vecheta). Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x