Slavičínští bikeři budují nový trail park pro cyklisty

Slavičínští bikeři budují nový trail park pro cyklisty. Foto: TVS
SLAVIČÍN - Město Slavičín společně se spolkem Slavex Trails se pustili do odvážného projektu. V lokalitě Hrádek se rozhodli vybudovat trail park pro cyklisty.

Podzim letošního roku je spíše jarem a počátkem nového projektu, který by měl sloužit všem milovníkům trialových horských kol. V lesní lokalitě Hrádek, totiž vznikají nové tratě pro všechny cyklonadšence. Budovat se zde začínají dva trailové okruhy v délce něco málo přes sedm set metrů.

Na tom flow trailu budou hlavně klopenky, nějaké boule, bude to spíš takového lehčího charakteru. Tady na té druhé dráze, která se zrovna tady staví, už budou větší skoky. Nějaké lavice, dropy a takový náročnější věci,“ řekl autor projektu Radek Pinďák.

Ještě dříve než začala stavba trati musela proběhnout celá řada jednání od vytipování správné lokality, zajištění financování přes získání povolení majitele pozemků, až po samostatnou výstavbu.

My jsme měli situaci lehčí v tom, že pozemky patří městu, proto jsme se mohli docela jednoduše domluvit s vlastníkem pozemků, za souhlasu lesů, „ uvedl Radek Pinďák.

V současnosti je výstavba trati v plném proudu. Do akce se zapojila celá řada dobrovolníků, která tráví volné dny stavbou tratí.

„My jsme tady parta lidí, kteří všichni jezdí aktivně na kolech. Někteří z nás i enduro série a závody lokální. Máme rádi přírodu, Bílé Karpaty a ten biking s tím nějak souvisí, „dodává Radek Pinďák.

Trail park ve Slavičíně by bude slavnostně otevřen v jarních měsících příštího roku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x