Slovácké divadlo chystá dramatizaci legendární Farmy zvířat. Režie se ujme Dodo Gombár

Dodo Gombár při zkoušce ve Slováckém divadle. Foto: Marek Malůšek
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Slovácké divadlo odtajnilo program předplatného na rok 2024. Asi největší pozornost poutá dramatizace slavného románu Farma zvířat britského novináře a spisovatele George Orwella, které se ujme respektovaný slovenský režisér Dodo Gombár.

Pro Gombára to bude další spolupráce se Slováckým divadlem. Laťku má nastavenou hodně vysoko – v roce 2021 režíroval kultovní rockovou operou Jesus Christ Superstar, která se pyšní dvěma nominacemi na Cenu Thálie.

Soubor Slováckého divadla je skvělým partnerem k tvořivému hledání i ke společným pochybnostem. Moc se na naší další zkušenost těším, vnímám ji s láskou a vděkem,“ vyhlíží spolupráci Dodo Gombár.

Farma zvířat je kromě jiného hlasitým voláním o hledání ideálního světa, hledáním bájné Atlantidy či tajemného Avalonu. Touhou po vyšší spravedlnosti a řádu. Orwell klade otázky dotýkající se nejskrytějších proudů našich myslí i srdcí, v silné metafoře mluví o podstatě lidství, o naléhavé potřebě svobody,“ myslí si Gombár.

Na spolupráci s Dodo Gombárem už se těší i samotní herci Slováckého divadla. „Silný text se silnou tematikou v rukou silného režiséra. Zatím ještě není jasné, jestli budu jeho součástí, ale i kdyby ne, budu se těšit úplně stejně z hlediště, jako bych se těšil z jeviště,“ říká Pavel Šupina. „Farmu zvířat samozřejmě znám, ale moc se těším, kam celou inscenaci posune režisér Dodo Gombár,“ dodává za uherskohradišťský soubor nová tvář divadla Natálie Rašín.

Premiéra Farmy zvířat je naplánovaná na 2. listopadu příštího roku.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x