Slovácké divadlo chystá Ošklivce. Hru o tom, jak je důležité neztratit svou tvář, uvede na Malé scéně

Foto: Kuba Jíra
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – I když se už pomalu blíží divadelní prázdniny, Slovácké divadlo nepolevuje a pro své diváky chystá další letošní premiéru. Tým režisérky Terezy Říhové představí na Malé scéně v neděli 16. června novinku s názvem Ošklivec.

Autor Marius von Mayenburg se ve hře zamýšlí nad tím, jak moc vzhled člověka ovlivňuje a proměňuje chování lidí okolo něj a do jaké míry se vlastní sebehodnocení a sebevědomí odráží od našeho vzhledu,vysvětluje režisérka, pro kterou je Ošklivec druhou režijní spoluprací s uherskohradišťskou scénou, před téměř pěti lety zde uvedla drama Tom na farmě.

Ošklivec vypráví příběh Letteho, úspěšného výzkumného pracovníka. Když však má představit svůj nejnovější vynález na mezinárodním veletrhu, dozví se poprvé v životě, že jeho obličej je pro prezentování výrobku nepřijatelný, neboť je neskutečně ošklivý…

Začne to (od)souzením obličeje a končí ovládnutím myšlenek, pocitů, vztahů, kariéry, prostě celého života. Svěží a břitká satirická komedie je tak především o tom, co se může stát, pokud si kvůli kariéře necháme „vylepšitobličej a přitom možná ztratíme „svou tvář“,“ zamýšlí se dramaturgyně Ošklivce Iva Šulajová.

Titulní roli vytvoří David Vaculík. Ošklivec je v jeho divadelní kariéře velkou výzvou. „Ta hra se tváří jako veliká komedie a pořádná legrace, ale hned na druhý pohled je poznat, že je to zároveň hodně bolavé vyprávění. Je o krizi identity, o tom, jak celý náš život ovlivňuje to, jak nás vnímá okolí. Ošklivec je zkrátka o tom, že jakmile jednou člověk ztratí svoji tvář, tak už ji nikdy nemusí najít,“ říká herec.

Vedle Davida Vaculíka se v komedii představí také Jitka Hlaváčová, Jakub Zelinka a Lukáš Matěj.

Komedie Ošklivec bude mít premiéru na Malé scéně Slováckého divadla v neděli 16. června od 19.00 hodin. Do prázdnin ji pak divadlo uvede pouze jednou, a to 19. června.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x