Slovácké divadlo má rekordní tři nominace na Thálii

Foto: Marek Malůšek
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácké divadlo slaví historický úspěch, i letos se jeho herci probojovali mezi absolutní špičku a byli nominovaní na nejvyšší herecké ocenění u nás - Thálii. Poprvé v historii však jde hned o tři umělce, a to Jitku Hlaváčovou, Pavlínu Hejcmanovou a Tomáše Šulaje, což je v regionálních divadlech nebývalé, server Zlin.cz o tom informoval herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

„Potvrzujeme, že jsme stále v nejvyšší divadelní lize,” prohlásil umělecký šéf uherskohradišťské scény Lukáš Kopecký a připomenul, že dvěma nejužšími nominacemi se divadelníci chlubili už loni. „Pravděpodobnost, že něco podobného zažijeme i teď, nebyla moc velká. Ale naši herci dokázali, že mají neuvěřitelný tah na branku a nominace jsou tady zas. Velkou zásluhu na nich však má celé divadlo včetně výjimečných režisérů Michala Zetela a Lindy Keprtové, kteří je k nim dovedli,” řekl Lukáš Kopecký.

Populární herečka Jitka Hlaváčová nominovaná za postavu Kostelničky v dramatu Její pastorkyňa se už dvakrát dočkala širší nominace na Ceny Thálie v kategorii Činohra. Mezi třemi nejlepšími je však poprvé. „Když jsem se to dozvěděla, vyhrkly mi slzy do očí a dlouho jsem plakala. Vnímám to jako ocenění nejen pro sebe, ale i pro kolegy a samozřejmě pana režiséra Michala Zetela. Každá nominace a cena je pro mě velká čest, ale za Thálii, nejvyšší herecké ocenění u nás, jsem opravdu šťastná,“ svěřuje se Jitka Hlaváčová.

Druhým z nominovaných, který má šanci Thálii získat, je Tomáš Šulaj. Byla by to už druhá proměněná muzikálová příležitost, první získal v roce 2005 za hlavní roli v muzikálu Donaha!. Nyní odbornou porotu zaujal coby bezskrupulózní advokát Billy Flynn ve slavném Chicagu v režii Lindy Keprtové. „Při každé nominaci zažiju velkou euforii a vždycky mě nabije optimismem, že to asi dělám dobře,“ konstatoval Tomáš, který je na Cenu Thálie navržen počtvrté, k dvěma muzikálovým nominacím je potřeba přičíst i dvě činoherní.

Třetí nominovanou je Pavlína Hejcmanová. Hereckou asociaci zaujalo její ztvárnění Velmy Kellyové v muzikálu Chicago režisérky Lindy Keprtové. Ta však zůstala mezi širšími nominovanými a o trofej se ucházet nebude. Letos se budou Ceny Thálie udělovat posedmadvacáté, a to v sobotu 14. listopadu od 20 hodin, v přímém on-line přenosu na webu. V průběhu přenosu bude vyhlášeno 18 laureátů. Slovácké divadlo se zatím pyšní dvěma Tháliemi, kromě už jmenovaného Tomáše Šulaje ji za titulní roli v tragikomedii Harold a Maude získala i Květa Fialová.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x