Slovácké divadlo má za sebou interní premiéru

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácké divadlo za přísných opatření chystá další komedii. Má za sebou už interní premiéru, serveru Zlin.cz to sdělil herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Poté co uherskohradišťští divadelníci dozkoušeli slavný muzikál Jesus Christ Superstar a pohádkovou gangsterku Lichožrouti, se i přes přísná epidemická opatření pustili do další práce. S hostujícím režisérem Mikolášem Tycem nazkoušela šestice herců novinku Perfect Days, kterou mohou diváci znát ze stejnojmenného filmového zpracování režisérkou Alicí Nellis. V uplynulých dnech ji na interní premiéře představili alespoň svým kolegům.

„Mám Perfect Days moc rád. Ukrývá v sobě lehkost a schopnost říct jednoduchou věc – že i když se mi děje něco těžkého, není to vždycky tragédie a musíme to zvládnout. A to je v dnešní době čím dál důležitější,“ svěřil se režisér Mikoláš Tyc, který se slováckou scénou spolupracuje už podruhé, jeho debutem byl v roce 2016 muzikál Hra o pyžama.

O čem novinka Slováckého divadla pojednává? Barbara, kterou hraje Tereza Novotná, je úspěšná, známá a krásná žena, která se vypracovala v televizní hvězdu. Má vše, co by si člověk mohl přát, ke štěstí jí však stále něco chybí – dítě. Ale jak k němu přijít, když muže nemá a vlastně ani nechce, a čtyřicítka se nebezpečně blíží? Dějem vzápětí zamíchá Barbařina svérázná matka Sadie v podání Jaroslavy Tihelkové, nejlepší kamarádka Alice ztvárněná Irenou Vackovou, homosexuální přítel Brendan obsazený Davidem Vaculíkem, bývalý manžel Dave Josef Kubáník a krásný mladík Grant – toho vytvoří Pavel Šupina.

„Už od začátku zkoušení Perfect Days jsem měla pocit, že se s režisérem Mikolášem Tycem známe dlouho, i když jsem se s ním v minulosti potkala jen letmo,” řekla představitelka hlavní role Tereza Novotná a režisér ji doplnil: „Mám rád herce a ctím jejich práci, takže jsem se pečlivě se všemi věnoval postavám a dialogům. Moc se mi líbí zdejší otevřenost k tvorbě a cit pro komedii. A v rámci tvorby jsme si vykládali řadu osobních zkušeností, takže i naše vlastní životní pravda se ve hře možná trošku odrazí. Pro mě to bylo krásné zkoušení,” dodal.

Interní premiéru konverzační komedie Perfect Days, na které spolupracují i dramaturgyně Markéta Špetíková, výtvarnice kostýmů Aneta Grňáková, scénograf Karel Čapek a skladatel Robin Schenk, má už divadlo za sebou. „Moc se ale těšíme, až ji budeme moct zahrát divákům, snad to bude co nejdřív,” uzavřel Mikoláš Tyc.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x