Slovácké divadlo odvysílá další inscenace, tentokrát v televizi

Fidlovačka – Slovácké divadlo (Foto: Marek Malůšek)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Pandemie koronaviru už čtvrtý měsíc znemožňuje divadelníkům uherskohradišťské scény hrát. Aby zůstali v kontaktu s diváky, odvysílali na svém facebookovém profilu téměř dvě desítky záznamů, které viděly desetitisíce diváků. Nyní se chystají odvysílat další inscenace v televizi, serveru Zlin.cz to uvedl herec a mluvčí Slováckého divadla Josef Kubáník.

„Uvědomujeme si, že především starší generace se na dosud odvysílané inscenace dívat nemohla, protože často není na Facebooku zaregistrována. Rádi bychom s tím něco udělali. Rozhodli jsme se tedy, že další čtveřici inscenací odvysíláme pro naše seniory, a to ve spolupráci s televizí TVS,” představil novinku herec a mluvčí Slováckého divadla Josef Kubáník.

Diváci se tak mohou od soboty 6. února těšit na tituly, které v divadle patřily k nejnavštěvovanějším. „Záměrně jsme vybírali takzvanou českou klasiku, která je u starší generace velmi oblíbená. Volba tak padla na Tylovu Fidlovačku (6. února) v režii Michala Zetela, dále uvedeme dvě díla Aloise Jiráska – Vojnarku (13. února) a Lucernu (20. února), obě režíroval Igor Stránský. A posledním titulem je nejúspěšnější inscenace naší Malé scény Autista (27. února), která vznikla rovněž pod režijním vedením Michala Zetela,” vyjmenoval Josef Kubáník.

Všechny sobotní záznamy začnou v 18.00 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x