Slovácké divadlo odvysílá unikátní koncert jako poděkování zdravotníkům Uherskohradišťské nemocnice

Foto: slovackedivadlo.cz
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Díků není nikdy dost - tak se jmenuje unikátní koncert, který ve středu 8. dubna odvysílá Slovácké divadlo. Spolu s Jurou Pavlicou a muzikanty Základní umělecké školy chtějí divadelníci vzdát holt zdravotníkům Uherskohradišťské nemocnice, serveru Zlin.cz to oznámil herec a mluvčí SLováckého divadla Josef Kubáník.

“Každý den v médiích sledujeme informace o tom, s jakým nasazením se lékaři, sestry a celý zdravotnický personál stará o pacienty s COVID-19. Za to si od nás zaslouží velkou poklonu, a protože mí kolegové a přátelé mají dar slova a hudby, tak poděkujeme tímto způsobem,” řekl principál slovácké scény Michal Zetel. Ředitel Základní umělecké školy Jiří Pospíchal jej doplnil: “Nejsme jen vzdělávací ústav, ale i jeden z pilířů kulturního života na Slovácku a ve chvíli, kdy je to potřeba, se musíme umět semknout a tím, co umíme, pomoct.”

Trojici muzikantů, kteří ve středu ve 20.00 hodin vystoupí, tvoří kromě zmiňovaného houslisty Jiřího Pospíchala a primáše Hradišťanu Jury Pavlici i cimbalista Petr Gablas. Vedle lidové písně vsadili na klasiku Antonína Dvořáka, Arcangela Corelliho či Jenö Hubaye. Divadelníci zastoupení hereckým trojlístkem Anna Pospíchalová, Tereza Novotná a David Vacke pak divákům koncertu přednesou vtipné prózy Miloše Macourka.

Během koncertu Díků není nikdy dost vystoupí i ředitel uUerskohradišťské nemocnice Petr Sládek a seznámí publikum u svých počítačů se situací ve slováckém zdravotnickém zařízení. Přímý přenos začne ve středu 8. dubna od 20.00 na facebookových stránkých Slováckého divadla.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x