Slovácké divadlo pomáhá ve vsi poničené tornádem

Foto: Slovácké divadlo
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Síla přírodních živlů, které v minulém týdnu tragicky zasáhly několik obcí na jižní Moravě, semkly lidi napříč celou Českou republikou. Do pomoci se zapojilo také Slovácké divadlo.

Osobní pomoc přímo na místě inicioval člen jevištní techniky Slováckého divadla a zároveň dobrovolný hasič Petr Žajdlík. Neváhal ani chvilku a poprosil ředitelku divadla o zapůjčení divadelní techniky. Ta okamžitě souhlasila a tak se Petr rozjel pomáhat do Moravské Nové Vsi.

„To, co vidíte v televizi, je šílené. Ale to, co pak vidíte na místě, je ještě o mnoho, o mnoho horší. Pán, který je na fotce, zachránil sousedovi psa. Ten k němu doslova přiletěl rozbitým oknem a on se jej ujal. Tak jsem mu přivezl granule. A taky jsem odklízel popadané stromy, zakrýval střechy a povídal si s lidmi. I to potřebují. Někteří nemají totiž nic,“ popisuje situaci přímo z místa Petr Žajdlík.

I když situace na místě může mnohdy působit beznadějně, přece jen se na ní dá podle Petra Žajdlíka najít něco pozitivního.

„Jedna věc je moc fajn. Lidi si pomáhají. Neznají se a jdou vyklízet cizí dvůr, zahradu. Máte z toho husí kůži…“ uzavírá divadelní technik.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x