Slovácké divadlo připravuje muzikál Jesus Christ Superstar

Foto: Marek Malůšek
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácké divadlo v Uherském Hradišti se právě v těchto dnech pustilo do mimořádně náročného, ale diváky velmi očekávaného projektu. Herci začali pod vedením režiséra Dodo Gombára připravovat slavný muzikál Jesus Christ Superstar, oznámil serveru Zlin.cz herec a mluvčí Slováckého divadla Josef Kubáník.

„Není moc dramaticko-literárních děl, které když zazní, v člověku zarezonují a on se zachvěje. Jesus Christ Superstar mezi ně patří. Když použiju horolezeckou terminologii, pouštíme se do divadelní osmitisícovky,“ prohlásil při zahajovací zkoušce před souborem režisér Gombár.

Slovácké divadlo světové muzikálové tituly uvádí pravidelně a ve shodě s diváky je obdivuje i kritika. Důkazem může být nejenom s více než stovkou repríz hrané Donaha!, které představiteli hlavní role Tomáši Šulajovi vyneslo muzikálovou Thálii, ale také Chicago, které je na repertoáru s velkým úspěchem dodnes.

Jmenovaný herec byl režisérem Gombárem obsazený i do nejnovějšího projektu, vytvoří postavu Jidáše Iškariotského. „Je to velká výzva, ale těch se v našem divadle nebojíme. Jsem přesvědčený, že tu divadelní osmitisícovku pokoříme,” prohlásil oblíbený Tomáš Šulaj. Jeho jevištním protihráčem, který vytvoří titulní roli bude hostující Tomáš David. „Je to pro mě je životní výzva. V podstatě se na to připravuju už rok,” přiznal herec, jenž byl na muzikálovou Thálii rovněž nominovaný.

Režisér Gombár soubor ujistil, že přípravu po celém světě obdivovaného muzikálu Tima Riceho a Andrew Lloyd Webbera vzal s tvůrčím týmem velmi vážně. „Když jsme s dramaturgyní Ivou Šulajovou začali přemýšlet nad tím, kam našeho Ježíše směřovat, vzali jsme si na pomoc výkladový slovník Bible,” prozradil a jedním dechem dodal, že škála možností, jak inscenaci pojmout, je nekonečná. „S výtvarnicí Evou Jiřikovskou jsme se shodli, že nechceme dělat rekonstrukci, skanzen, ale dílo, které odráží dnešní dobu. Každý máme svou víru a světonázor. Všichni si do Ježíše můžeme promítnout svůj pohled,” uvedl režisér. Na nastudování náročných skladeb s herci už od srpna pracuje korepetitor Petr Svozílek, o choreografii se postará exotická Linda Fernandez Saez.

Premiéra muzikálové novinky Slováckého divadla je naplánovaná na sobotu 21. listopadu, pro velký zájem divadlo přidalo do prodeje vstupenky na první tři reprízy už teď.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x