Slovácké divadlo se na jeviště vrátí s novou komedií

Tomáš Šulaj, Pavel Šupina – Dva úplně nazí muži. Foto: Marek Malůšek
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Na rozvolnění protipandemických opatření reaguje většina divadelních scén v republice a výjimkou není ani uherskohradišťské Slovácké divadlo. To se na prkna, která znamenají svět, vrátí v pondělí 24. května novou komedií Perfect Days.

Zájem diváků je překvapivě velký, už několik týdnů se nás ptají, kdy budou moct zase přijít a jsme rádi, že ten čas nastává právě teď,” říká herec a mluvčí divadla Josef Kubáník s tím, že hlediště bude zatím otevřené jen pro polovinu návštěvníků.

Co uherskohradišťská scéna publiku nabídne? Podle mluvčího začne splácet pomyslné dluhy předplatitelům a od prvního dne jim představí nejnovější komedii Perfect Days. Tu v uplynulých týdnech nastudoval tým režiséra Mikoláše Tyce s Terezou Novotnou v hlavní roli čtyřicátnice, která touží po životní změně a nakonec se jí opravdu dočká. Filmoví diváci příběh znají ze snímku Alice Nellis, kde ústřední postavu vytvořila Ivana Chýlková. „Je to symbolické, že startujeme právě tímto titulem, ale skutečně věříme, že perfektní dny se vracejí,” je přesvědčený Josef Kubáník.

Dalšími tituly, které do hlediště lákají i diváky bez předplatného, jsou osvědčené hity. Ve středu se tak publikum může těšit na Rychlé šípy a o den později zahraje herecký čtyřlístek Tomáš Šulaj, Pavel Šupina, Klára Vojtková a Petra Staňková úspěšné Dva úplně nahé muže, které nastudoval umělecký šéf Lukáš Kopecký. „Těší nás, že většina lístků je prodaná a zbývají už poslední desítky volných vstupenek,” těší zájem manažerku divadla Jitku Honsovou.

Kromě zmiňovaných titulů připravují divadelníci slavnou shakespearovskou tragédii Romeo a Julie, kterou uvedou v romantickém prostředí nádvoří uherskohradišťské Reduty v druhé polovině června v režii Lukáše Kopeckého a s Pavlem Šupinou a Petrou Staňkovou v titulních rolích.

Podmínky, za jakých mohou diváci divadlo navštívit, jsou k dispozici na webu Slováckého divadla.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x