Slovácké divadlo se připojilo ke Dni dětské onkologie

Foto: Slovácké divadlo
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Herci Slováckého divadla v Uherském Hradišti se rozhodli zapojit ke Dni dětské onkologie. V pondělí 15. února si symbolicky připnou zlaté stužky, serveru Zlin.cz to oznámil herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

Slovácké divadlo pravidelně reaguje na rozšiřující se pandemii koronaviru, herci už darovali krev i krevní plazmu, zorganizovali pomoc na podporu zdravotníkům v uherskohradišťské nemocnici. „Moc dobře si ale uvědomujeme, že covid není jediná nemoc, která nás sužuje a rozhodli jsme se ve spolupráci s Šancí Olomouc v pondělí 15. února připnutím zlatých stužek aktivně připojit i ke Dni dětské onkologie,” vysvětlit Josef Kubáník.

Divadelníci tak navazují na dobu, kdy ve Slováckém divadle uváděli inscenaci Oskar a růžová paní o chlapci nemocném leukémií. „Natočili jsme tenkrát záznam premiéry na CD a výtěžek z prodeje jsme celý věnovali Šanci. Olomouckou nemocnici jsme také navštívili a dodnes na příběhy, které nám tehdejší přednosta Dětské kliniky Lékařské fakulty Univerzity Palackého a Fakultní nemocnice v Olomouci pan profesor Mihál vyprávěl, s respektem a s velkým obdivem vzpomínáme,” dodal Josef Kubáník.

„Na spolupráci i na návštěvu herců máme jen ty nejlepší vzpomínky a proto, když jsme začali plánovat letošní akci u příležitosti Dne dětské onkologie, hned nás napadlo Slovácké divadlo oslovit. Jsme moc rádi, že do toho bez rozmýšlení šlo a herci natočili dojemná videa, která zveřejníme na našich sociálních sítích,“ řekla Herta Šůstková z olomoucké Šance, která od roku 1991 pomáhá hematologicky a onkologicky nemocným dětem a jejich rodinám na Dětské klinice Fakultní nemocnice Olomouc. Zároveň se těší, že ve společných projektech budou divadelníci se zdravotníky pokračovat.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x