Slovácké divadlo se pustilo do nové komedie. Dramatik ji hercům napsal přímo na míru

Foto: Slovácké divadlo
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Herci Slováckého divadla začali v uplynulých dnech zkoušet novou hru Třináctkrát za svědka, kterou divákům představí ve světové premiéře začátkem února. Uherskohradišťskému souboru napsal tuto mimořádně vtipnou komedii přímo na míru dramatik Jan Šotkovský.

Hlavní postavou komedie je Adam Fojtík, na první pohled obyčejný asistent režie v České televizi Brno. Jednoho dne ale zjistí, že má zvláštní dar – dokáže vidět, kterému páru to spolu bude klapat a kterému ne. Když mu začnou chodit prosby, aby odsvědčil svatby dvojicím, které dal dohromady, pokusí se své kouzlo použít i na sebe a krásnou pražskou režisérku. Podaří se mu to?

Bude to znít bizarně, ale ten základní nápad – příběh o muži, který při castingu zjistí, že dokáže poznat, kdo se k sobě hodí a kdo ne – se mi zdál, a já ho narozdíl od většiny svých snů dokázal po probuzení nezapomenout,” prozrazuje se smíchem autor novinky Jan Šotkovský. „Zbytek je život, poslouchání vztahových příběhů kamarádek a kamarádů a sbírání různých zábavných obratů a hlášek, které letí kolem mě,“ dodává.

Hlavní roli Adama Fojtíka psal Jan Šotkovský přímo na tělo Zdeňkovi Trčálkovi. „Samozřejmě mě to moc těší. Především mám ale radost, že jsme se už při prvním čtení řehtali od začátku do konce, takže diváky čeká opravdu prosmátý večer,“ říká oblíbený hradišťský herec známý třeba z Rychlých šípů, komedie Prokletí nefritového škorpiona nebo legendární komedie 1+2=6.

Kromě Zdeňka Trčálka se v nové komedii objeví i Kateřina Michejdová, Jitka Hlaváčová, David Vaculík, Daniel Gajdoš, Pavlína Hejcmanová, Petra Staňková a další. Režisérské taktovky se ujme umělecký šéf uherskohradišťské scény Lukáš Kopecký.

Světová premiéra novinky Třináctkrát za svědka je naplánovaná na 4. února.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x