Slovácké divadlo uvede na Malé scéně komorní drama plné zvratů

Petra Staňková na zkoušce hry Vosa. Foto: Slovácké divadlo
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Na Malé scéně Slováckého divadla vrcholí v těchto dnech přípravy před českou premiérou napínavého thrilleru Vosa. Komorního dramatu současné britské autorky Morgan Lloyd Malcolm se ujal umělecký šéf Lukáš Kopecký, který do dvou hlavních rolí obsadil Terezu Novotnou a Petru Staňkovou.

Vosa mě uhranula svojí rafinovaností. Ta hra je plná zvratů a různých dechberoucích odhalení. A jsou v ní napsány dvě skvělé, ale strašně náročné herecké úlohy, a to jsme prostě s dramaturgyní Ivou Šulajovou nemohli nechat ležet ladem,“ vysvětluje režisér, proč se rozhodli sáhnout po napínavém thrilleru.

Náročné role svěřil Lukáš Kopecký Tereze Novotné a Petře Staňkové. Ty jsou v této chvíli plně ponořeny do zkoušení.

Jsem ráda, že budeme prvním českým divadlem, které hru uvádí. Je to příběh plný zvratů a tím, že jej nikdo předem nebude znát, může si užívat překvapení, které Vosa nabízí. Snad se nám podaří najít to, co postavy potřebují, aby byly pro diváky uvěřitelné a mohli se nechat strhnout dějem stejně jako my, když jsme hru poprvé četli,“ říká Petra Staňková s tím, že z děje nebude inscenační tým prozrazovat předem vůbec nic, aby zvraty byly pro diváky překvapením.

Česká premiéra thrilleru je na programu na Malé scéně Slováckého divadla v neděli 13. listopadu.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x