Slovácké divadlo uvede premiéru komedie Prokletí nefritového škorpiona

Foto: Marek Malůšek
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - V sobotu 13. června se ve Slováckém divadle uskuteční třetí premiéra letošního roku. Jde o bláznivou komedii Prokletí nefritového škorpiona, uherskohradišťští divadelníci ji uvedou v režii Zdeňka Duška, serveru Zlin.cz to uvedl herec a mluvčí divadla Josef Kubáník.

„Inscenaci jsme měli původně uvést v druhé polovině března, ale ze známých důvodů jsme přípravu museli přerušit. Ihned, jak se rozvolnila vládní opatření, jsme se k ní vrátili a jsem moc rád, že ji do prázdnin stihneme odpremiérovat, navíc před plným hledištěm,” sdělil ředitel slovácké scény Michal Zetel.

Prokletí nefritového škorpiona je původně americká filmová kriminální komedie z roku 2001. Jejím autorem je slavný Woody Allen, který ji napsal, režíroval a zahrál si i hlavní roli. Příběh se odehrává ve 40. letech minulého století v New Yorku a pojednává o úspěšném vyšetřovateli pojistných podvodů a manažerce pro efektivitu práce. Ti jsou během vystoupení eskamotéra zhypnotizovaní pomocí šperku – nefritového škorpiona – a následně plní eskamotérovy úkoly, když v jeho prospěch loupí šperky a další cennosti.

„Diváci dostanou komedii. Vtipnou a chytrou. Detektivku. Ale hlavně velký milostný příběh prezentovaný vynikajícími herci,“ řekl ke svému osmému režijnímu počinu ve Slováckém divadle Zdeněk Dušek. Hlavní roli Cecila Winstona Briggse svěřil režisér Zdeňku Trčálkovi. Jeho partnerkou v roli Bett Ann Fitzgeraldové bude Jitka Hlaváčová, ústřední hereckou trojici doplní Tomáš Šulaj coby Chris Magruder. S nimi se na jevišti objeví ještě Irena Vacková, Jiří Hejcman a Pavel Šupina.

„Natočené vlasy, vysoké pasy, malé kloboučky ve vlasech, všechno velmi elegantní, to si opravdu užívám,“ prozradila Jitka Hlaváčová. „Kromě kostýmů je dobovostí šmrncnutá ještě hudba, trošku něco ve scéně, ale primárně nám nejde o to předložit divákům historismus. Spíš současnost,“ doplnil režisér, jenž ve Slováckém divadle nastudoval například komedii Nájemníci, která se dočkala téměř stovky repríz.

Dramaturgyní novinky je Markéta Špetíková, výpravu vytvořila Zuzana Rusínová a hudbu složil Martin Štědroň. Premiéra Prokletí nefritového škorpiona se uskuteční ve Slováckém divadle v sobotu 13. června od 19.00 hodin.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x