Slovácké divadlo uvedlo premiéru komedie Perfect Days

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Slovácké divadlo opět hraje. Provoz obnovilo v pondělí 24. května premiérou nové komedie se symbolickým názvem Perfect Days.

Slovácké divadlo v době nuceného uzavření nezahálelo a nazkoušelo novou komedii Perfect Days. Filmoví fanoušci tento příběh mohou znát ze snímku Alice Nellis, kde ústřední postavu ztvárnila Ivana Chýlková. Divadlo hru uvedlo hned první den po znovuotevření, 24. května.

Komedie Perfect Days od Liz Lochheadové je velmi současným textem v mnoha různých rovinách. Je to hra o toleranci, o hledání štěstí a o tom, že každá z postav si tu svou cestu ke štěstí musí najít svým jedinečným způsobem, i když se třeba ostatním nemusí úplně líbit,“ uvedla dramaturgyně Slováckého divadla Markéta Špetíková.

Hru v uplynulých týdnech nastudoval tým Mikoláše Tyce. V současné komedii o tom, že ke štěstí vedou klikaté cestičky, se v hlavní roli bezdětné kadeřnice Barbs představila Tereza Novotná.

Doplňuje ji David Vaculík v roli homosexuálního kadeřníka, Jaruška Tihelková v roli excentrické a svérázné maminky, Jožka Kubáník v roli bývalého přítele a ještě se tam objeví Pavel Šupina,“ vyjmenovává herecké obsazení Markéta Špetíková.

Po pondělní premiéře odehraje divadlo ve středu 26. května Rychlé šípy a ve čtvrtek 27. května Dva úplně nahé muže. Perfect Days ale rozhodně nejsou jedinou premiérou této sezony – divadlo intenzivně připravuje také slavnou shakespearovskou klasiku, Romea a Julii.

Na ukázky z divadelní hry a rozhovor s herečkou Terezou Novotnou se můžete podívat ve videu na začátku článku.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x