Slovácké divadlo už brzy představí komedii, kterou mu dramatik napsal přímo na míru

Foto: Slovácké divadlo
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Ještě ani neutichl potlesk po premiéře Dealer´s Choice a už uherskohradišťští divadelníci pro své diváky chystají další novinku. Tentokrát půjde o romantickou komedii, kterou napsal Slováckému divadlu přímo na míru dramatik Jan Šotkovský. V hlavní roli hry Třináctkrát za svědka se představí Zdeněk Trčálek.

Při první čtené zkoušce se Malou scénou Slováckého divadla nesly salvy smíchu inscenačního týmu. Jak ale říká David Vaculík, který v komedii ztvární hned několik rolí, pak přišla na řadu práce. „Teď už to samozřejmě taková sranda není. Když se zkouší komedie, tak se herci nemůžou smát, protože pak by se nesmáli lidi. Musíme na tom odvést velký kus práce a to není legrace,“ naznačuje, že k práci všichni do jednoho přistupují poctivě.

Autor hry Jan Šotkovský dává hradišťským divadelníkům ve zpracování plnou důvěru. „Chtěl bych se ještě na nějakou tu zkoušku přijet podívat, ale zasahovat do procesu nebudu,“ říká. „Kdyby se mi něco nezdálo, tak to řeknu, ale bude na režisérovi a dramaturgyni, co si s tím počnou. Jsou to šikovní lidé a navíc kamarádi, takže myslím, že se normálně domluvíme, a když se náhodou nedomluvíme, tak si to odpustíme. Ale samozřejmě dobře vím, že nejlepší autor v divadle je ten bezpečně mrtvý, tak to určitě s autorskými připomínkami nebudu přehánět,“ usmívá se dramatik Jan Šotkovský.

Premiéra komedie Třináctkrát za svědka je naplánovaná na sobotu 4. února. V příběhu o asistentovi režie v České televizi Brno, který má zvláštní dar rozpoznat, kterým párům to spolu bude klapat, se kromě Zdeňka Trčálka představí Kateřina Michejdová, Jitka Hlaváčová, Pavlína Hejcmanová, David Vaculík nebo Daniel Gajdoš. Režie hry se ujal umělecký šéf Slováckého divadla Lukáš Kopecký.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x