Slovácké divadlo v sobotu uvede první premiéru tohoto roku. Komedie Dealer´s Choice sklízí úspěchy po celém světě

Foto: Slovácké divadlo
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Už tuto sobotu je ve Slováckém divadle na programu první premiéra roku 2023. Diváci se mohou těšit na brilantní komedii Dealer´s Choice, která se s obrovskými úspěchy uvádí po celém světě.

O čem slavná komedie pojednává? Kamarádi se každou neděli večer schází v zázemí nepříliš honosné restaurace, aby si zahráli poker. Každý z nich má nějaký bláhový sen, ale taky nějaké to tajemství a pro každého z nich znamená hráčská vášeň a večer v čistě pánské společnosti únik z reality. Kartami ale zamíchá nečekaný příchod tajemného profesionálního hráče, který rozehrává partii, v níž lze prohrát daleko více než jen peníze…

Ve hře se představí šestice herců – Pavel Šupina, Jiří Hejcman, Pavel Majkus, Jakub Zelinka,  Pavel Hromádka a Ondřej Kokorský. Režie se ujal Mikoláš Tyc, který před dvěma lety ve Slováckém divadle připravil úspěšnou komedii Perfect Days.

Po celou dobu mě zkoušení velice bavilo díky skvělé a silné herecké sestavě, ostrým dialogům a příjemné atmosféře. Přál bych si znát takový podnik, jaký máme na scéně, chodil bych tam na sklenku whisky a na partičku pokeru,“ říká režisér.

Inscenaci Dealer´s Choice uvedlo poprvé v roce 2010 Dejvické divadlo a slavnou komedii mělo na repertoáru celých 12 let. Hráče pokeru tehdy ztvárnili David Novotný, Václav Neužil, Hynek Čermák, Martin Myšička nebo Matěj Hádek, Jaroslav Plesl a Ivan Trojan. Václav Neužil získal za roli Mugsyho Cenu Thálie 2011.

Líbí se mi ta britská bystrost, konverzační schopnost tyto věci podávat tak nějak, jako by lidé byli v klidu, přitom vevnitř to strašně tepe,“ uvedl k Dealer´s Choice Václav Neužil.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x