Slovácké divadlo zahájí rok 2024 bláznivou komedií plnou gagů a nedorozumění

Foto: Kuba Jíra
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Už tuto sobotu 13. ledna uvede Slovácké divadlo první premiéru roku 2024. Uherskohradišťskému publiku se divadelní soubor představí v bláznivé komedii plné gagů, převleků a nedorozumění Zamilovaný velvyslanec z dílny britského dramatika Michaela Parkera.

O čem novinka vypráví? Harry Douglas, záletný americký velvyslanec ve Velké Británii, odjíždí na víkend ze své rezidence, údajně hrát golf. Odjíždí také jeho žena Lois a jeho dcera Debbie, která jede navštívit kamarádku. Pan velvyslanec a jeho dceruška se ale vzápětí do domu tajně vracejí v domnění, že každý budou mít celý dům jen pro sebe. A mají s sebou pochopitelně své utajované protějšky. Jak se v domě navzájem nepotkat, se snaží navigovat loajální, typicky anglický sluha Perkins. Aby toho ale nebylo málo – americká ambasáda čelí hrozbě bombového útoku, a tak je z Harryho rezidence narychlo vybudován krizový štáb, ze kterého nikdo nesmí ven. Bláznivý kolotoč prekérních a pikantních situací se roztáčí naplno, ten nejméně očekávaný konec ale teprve přijde…

Režie Zamilovaného velvyslance se ujal Igor Dostálek, jehož specializací je pohybové divadlo, a tak se diváci mohou těšit především na spoustu gagů a precizně propracovaných komediálních situací. „Z návratu do Slováckého divadla u mě převažovalo nadšení, ale šlo ruku v ruce s pocitem odpovědnosti, nerad bych totiž to skvěle fungující divadelní soukolí pokazil, přiznává se režisér.

Hlavní úlohy velvyslance Harryho Douglase a majordoma Perkinse svěřil Igor Dostálek Jiřímu Hejcmanovi a Zdeňku Trčálkovi. „Byl jsem moc rád, že nás s Jirkou po delší době zase obsadili do komediální dvojky. Na jevišti na sebe takzvaně slyšíme i zády k sobě, a to se hned tak nestává,“ říká Zdeněk Trčálek.

Kromě jmenovaných herců se v novince uherskohradišťské scény představí také Kateřina Michejdová, Jitka Hlaváčová, Daniel Gajdoš, Petra Staňková, Kamila Mitáčková a hostující Lukáš Matěj.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x