Slovácké léto 2021 je minulostí. Jaké bylo?

Super Cup 2021. Foto: Kateřina Nosková
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – V pořadí 14. ročník sportovně-hudebního festivalu Slovácké léto už je minulostí. V průběhu deseti dnů v srdci Uherského Hradiště i po celém Slovácku opět sportovaly tisíce lidí a další tisícovky se účastnily koncertů, aktivit pro děti a další zábavy. Nejvíce však „táhl“ beachvolejbalový Super Cup, koncert Pokáče a koncertní verze muzikálového Ježíše.

Počasí bylo tentokrát k organizátorům i návštěvníkům milosrdné, a tak mohly proběhnout všechny plánované aktivity. Nechyběl nejvíce zastoupený plážový volejbal, závody dračích lodí, plážový fotbal, pétanque nebo spikeball, Žhavé běhy, Na kole vinohrady Uherskohradišťska nebo hromadná in-line vyjížďka městem. Několik zábavných dětských odpolední, škola pokeru a oblíbené večerní koncerty kapel a hudebníků – to vše nabídlo letošní Slovácké léto. „Vzhledem k aktuální situaci jsme letos byli opět až do poslední chvíle napjatí, jak a zda vůbec budeme moct Slovácké léto uspořádat. Nakonec vše klaplo, jsme nesmírně rádi, že si návštěvníci festival užili,“ radoval se hlavní organizátor Marek Pochylý.

Pouze jediný turnaj prestižní série Super Cup v letošním roce vypsal Český volejbalový svaz a jeho pořádání umožnil právě Slováckému létu. Po oba červencové sváteční dny se tak v Uherském Hradišti utkali ti nejlepší zástupci české a slovenské beachvolejbalové scény. „Všichni ví, že Super Cup na Slováckém létě je můj nejoblíbenější turnaj. A ještě když hrajeme na náměstí, ta atmosféra je opravdu skvělá a bouřlivá, má standardy evropských turnajů, takže se sem vždycky moc těšíme,“ svěřil se pravidelný účastník hradišťského Super Cupu Robert „Bobb“ Kufa, mistr ČR z roku 2013 a čtyřnásobný držitel titulu King of the beach. V uplynulých dvou letech turnaj ovládl a letos ho spolu s Adamem Waberem zastavili až ve finále po dvousetové bitvě hvězdy italské série A1 Donovan Džavoronok a Jan Hadrava.

Z kulturních akcí letos vzbudily největší zájem dvě. Páteční koncert písničkáře Pokáče, který se na Slovácké léto vrátil do roka a do dne, a exkluzivní koncertní předpremiéra rockového muzikálu Jesus Christ Superstar v podání Slováckého divadla. Obě byly beznadějně vyprodané a setkaly se s vřelým přijetím. „Děkujeme, že jste u toho byli s námi! Byl to nádherný a silný zážitek,“ vzkázala Kristýna Daňhelová, která v muzikálu ztvárnila roli Máří Magdalény.

Fanoušci si užili také koncerty kapel Walda Gang, Alkehol, Iné Kafé nebo domácí cimbálovky Harafica. Reflexy v rámci festivalu pokřtily své nové CD Když za srdce tě chytím.

Jako vždy se součástí Slováckého léta staly i benefiční aktivity. Český národní registr dárců dřeně měl opět po celou dobu trvání svůj stan na Masarykově náměstí. „Letos jsme celkem zapsali krásných 197 nových členů Registru, což je o tři více než vloni. Děkujeme za možnost opět se zúčastnit a těšíme se na další spolupráce,“ děkovala za Registr Xenie Mráčková.

Organizátoři ihned po skončení letošního ročníku oznámili termín konání toho následujícího – v pořadí 15. Slovácké léto se uskuteční příští rok od 1. do 10. července.

Zobrazit fotogalerii >>

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x