Slovácko bude hrát v Bělehradě o prestiž a koeficient. Mazáky ale nechal trenér Svědík doma

Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Už dnes večer nastoupí fotbalisté Slovácka v Bělehradě ke svému poslednímu vystoupení v Evropské konferenční lize. V tabulce skupiny D jim patří poslední místo a po pátečním prohraném zápase s Kolínem je jasné, že na postup do vyřazovacích bojů už pomýšlet nemohou.

O motivaci ale v týmu kolem kouče Svědíka není před zápasem s favorizovaným Partizanem Bělehrad nouze. „Motivuje nás několik faktorů, ať už je to finanční odměna, samotná prestiž soutěže nebo koeficient. To jsou tři nejhlavnější věci,“ sdělil kouč Slovácka Martin Svědík.

Modrobílí tak určitě nedají domácímu favoritovi nic zadarmo. „Chceme Partizan co nejvíce potrápit, uspět a hrát co nejlépe. Konferenční liga nám dala obrovské zkušenosti a myslím si, že ani dnešní zápas nebude výjimkou,“ pokračoval Svědík.

Do srbské metropole ale přicestoval mančaft Slovácka ve značně okleštěné sestavě. Kromě dlouhodobě zraněného obránce Petra Reinberka nebude mít Martin Svědík k dispozici ani další čtyři opory.

Michal Trávník má žluté karty, u Milana Petržely a Libora Kozáka hrály roli určité zdravotní důvody a vzhledem k nabitému programu a jeho věku jsme se rozhodli nechat doma Michala Kadlece. Chceme dát příležitost i jiným hráčům, proto jsme zvolili možnost, že necháme tyto hráče doma,“ vysvětlil nominaci Martin Svědík.

Změny v kádru nevnímá jako problém ani zkušený záložník Vlastimil Daníček. Sestava bude asi trošku obměněná, šanci dostanou i další kluci, musí ji chytit za pačesy. Máme široký kádr, takže to protočíme a popereme se s tím,“ řekl Daníček na předzápasové tiskové konferenci.

Letošní konfrontace s pohárovou Evropou skončí pro Slovácko rozpačitě. Už ve francouzském Nice hrál výběr Martina Svědíka před prázdnými tribunami a jinak tomu nebude ani dnes od 21 hodin na Stadionu Partizana.

Mám zprávy, že by zde měly být aspoň děti do 14 let, takže nějaké obecenstvo tady nejspíš bude. O diváky jsme přišli v Nice. Atmosféra a fanoušci k fotbalu patří. Je obrovská škoda, že tady nemohou být normální fanoušci,“ neskrýval zklamání Svědík.

I když při svém prvním působení v Evropské konferenční lize Slovácko výsledkovou díru do světa neudělalo, hráči i celý realizační tým získali obrovské zkušenosti do budoucna.

Hráči vidí obraz zahraničního evropského fotbalu, pro nás je to velice dobrá konfrontace. Ať už jde o kvalitu mužstev, individuální kvalitu hráčů nebo zázemí. Hráče to pak žene k vyšším výkonům. Je to pro nás neocenitelná zkušenost,“ uzavřel první muž slovácké lavičky.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x