Slovácko chce v evropských pohárech do základní skupiny, Svědíkovi chybí dva hráči

Trenér Slovácka Martin Svědík na tiskové konferenci. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - S cílem postoupit do skupinové fáze Evropské nebo Konferenční ligy a dobře začít i domácí ligovou soutěž vstupují do sezony fotbalisté Slovácka. Vítěze MOL Cupu před startem nové sezony nejvíce trápí absence útočníka, který by nahradil nejlepšího střelce Václava Jurečku či dalšího útočníka Rigina Ciciliu.

V kádru čtvrtého týmu uplynulé ligové soutěže nastalo oproti zvyklostem z minulých přestupních období množství změn. Do Slavie odešel po vypršení smlouvy nejlepší střelec Václav Jurečka, do Sparty zase tvůrce hry Lukáš Sadílek, pryč z klubu jsou i Rigino Cicilia, Josef Divíšek, Filip Kubala a gólman Pavol Bajza.

S Jurečkou, Ciciliou a Sadílkem odešlo 28 gólů a to se bude těžko nahrazovat,“ ví trenér Slovácka Martin Svědík, který by v kádru ještě uvítal dva hotové hráče. „Jednoho rychlonohého na hrot a druhého do zálohy,“ uvedl Svědík.

Z letních posil má do základní sestavy nejblíž navrátilec Michal Trávník. „Je na něm vidět, že tady působil a zná hráče,“ vypozoroval Svědík.

Tomu se zamlouvá také irácký reprezentant Merchas Doski, který přišel do Uherského Hradiště z německého Innsbrucku. „Je na něm vidět německá nátura a přístup k fotbalu,“ vyzdvihl Svědík dvaadvacetiletého ofenzivního fotbalistu.

Dalšími nováčky jsou Libor Kozák, Patrik Brandner či Vlasij Sinjavskij. „Je to podobné jako u Klimenta či Holzera. Je vidět, že na jaře ve svých klubech nehráli pravidelně, takže potrvá, než se dostanou do optimální formy, adaptují se,“ míní.

I když hodně prostoru v přípravě od kouče dostal mladík Vecheta, také mládežnický reprezentant musí na sobě dál tvrdě pracovat. „Filip stále není hotový hráč. Pořád se vyvíjí. U něj je to hlavně o hlavě. Jeho výkony musí jít nahoru. Zatím je to málo,“ říká.

Slovácko tak nyní útočníka číslo jedna nemá. Trenér Svědík tak bude forvardy na hrotu pravidelně točit, střídat. „Všichni musí být neustále připravení. Zápasy půjdou rychle po sobě. Se sestavou musíme rotovat. Snad si to vezmou k srdci a jejich výkony a koncentrace bude daleko větší. Mužstvu v posledních zápasech moc nepomohli. Jelikož nepodrželi vpředu balony, stálo nás spoustu sil, než jsme je získali zpět,“ kárá svěřence.

Slovácko sehrálo v přípravě osm zápasů a ani jednou neprohrálo. Remízy tým uhrál proti tureckému mistrovi Trabzonsporu, kde je kapitánem slovenská ikona Marek Hamšík, a v generálce proti izraelskému Ašdodu. Do ligy vstoupí Slovácko v sobotu na hřišti brněnského nováčka.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x