Slovácko dalo Slavii konečně gól, s favoritem ale těsně prohrálo

Trenér fotbalistů Slovácka Martin Svědík při nedělním zápase na Slavii. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Po rozpačitém začátku se zvedli, měli šance a v závěru byli dokonce blízko vyrovnání. Fotbalisté Slovácka ale v Edenu druhý gól nepřidali, proto se z hlavního města vracejí s prázdnou. Svěřenci trenéra Martina Svědíka prohráli v 7. kole FORTUNA:LIGY s domácí Slavií 1:2 a v tabulce klesli za Ostravu na páté místo.

Upozorňovali jsme se, že na Slavii je důležité prvních 15 až 20 minut nedostat branku. Stalo se nám to tu už několikrát, přesto jsme zase špatně vstoupili do zápasu. Trochu jsme určili ráz utkání. Není jednoduché na Slavii hrát, když od čtvrté minuty prohráváte,“ připomíná trenér Slovácka Martin Svědík.

Domácí začali náporem a hned ve čtvrté minutě otevřeli skóre. Ekpai ze strany vypálil do tyče a Samek pohotově napálil odražený míč do sítě. Teprve sedmnáctiletý záložník si při svém šestém ligovém startu připsal druhý gól. První poločas nám někteří hráči nehráli, měli jsme přílišný respekt a zakončení bylo minimálně,“ uvedl Svědík.

Jeho tým začal hrozit až po přestávce. Velké šance v 50. minutě hned po sobě zazdili Jurečka s Havlíkem, chvíli po nich neuspěl ani dorážející Sadílek. Než odešel Milan Petržela, tak jsme hráli dobře. Byly tam tři příležitosti, z nich jedna tisíciprocentní Jurečky. To se musí proměnit, to beru jako hrubou chybu. Když si vypracujete takovou šanci, zvlášť tady na Slavii, musí to skončit brankou,“ hořekoval Svědík.

Sešívaným v těžkých chvílích pomohlo trojnásobné střídání a jeden z čerstvých hráčů v 68. minutě zvýšil. Spolupráci Oscara s Bořilem zakončil dorážející Tecl. Jednatřicetiletý reprezentační útočník prolomil své střelecké trápení z poslední doby a připsal si teprve druhou branku od dubna. Když nám odešel Petržela, neměli jsme takovou kvalitu. Naopak Slavia tam poslala hráče, kteří to rozhodli,“ ví Svědík.

Jeho tým to ale nezabalil a v závěru duel neskutečně zašmodrchal. Naději na body vykřesal střídající Vecheta, který si po Kalabiškově přihrávce připsal první ligový gól, v nastavení mohl srovnat Navrátil, ale hlavičkoval těsně mimo. Slavia byla produktivnější,“ trefně poznamenal Svědík.

Slávisté doma v lize neprohráli už 52 zápasů a úspěšně se naladili na čtvrteční úvodní duel skupiny Evropské konferenční ligy s Unionem Berlín. Vršovický obhájce titulu má k dobru odložený duel s Olomoucí a bodově dotáhl druhý tým tabulky Spartu. Na vedoucí Plzeň ztrácejí slávisté dva body.

FORTUNA:LIGA, 7. kolo –

Slavia Praha – 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)

Branky: 4. Samek, 68. Tecl – 90. Vecheta. Rozhodčí: Orel – Hrabovský, Antoníček – Zelinka (video). ŽK: Petržela, Vecheta (oba Slovácko). Diváci: 11.252.

Slavia: Mandous – Bah, Takács (89. Krmenčík), Holeš, Bořil – Samek (56. Traoré), Ševčík – Ekpai, Lingr (56. Stanciu), Masopust (64. Oscar) – Kuchta (56. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Slovácko: Nguyen – Hofmann, Daníček, Kadlec – Reinberk (89. Šašinka), Mareček (46. Kalabiška), Kohút (61. Navrátil), Havlík – Petržela (66. Tomič), Jurečka (61. Vecheta), Sadílek. Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x