Slovácko díky hattricku Jurečky otočilo duel s Baníkem, má jisté poháry

Fotbalisté Slovácka (bílé dresy) zdolali doma Baník Ostrava 2:0 a pojistili si čtvrté místo v tabulce. Foto: Jan Zahnaš
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Už to mají jisté! Fotbalisté Slovácka se opět po roce podívají do Evropy. Stvrzenku na účast v pohárech jim dala sobotní výhra 3:1 nad ostravským Baníkem. Celek z Uherského Hradiště si díky hattricku střídajícího kanonýra Václava Jurečky pojistil čtvrté místo v tabulce, navíc se vítězně naladil na středeční finále domácího poháru se Spartou.

Uhráli jsme čtvrté místo, kterého si obrovsky cením, máme jistý evropský pohár a to bude velká vzpruha a psychická výhoda do středečního finále se Spartou. Ten zápas bude motivací sám o sobě, nesmíme slevit ze své hry, ale určitě to bude jiné utkání než dnes. Zápas bude otevřen pro obě strany,“ prohlásil trenér Slovácka Martin Svědík.

Hostům k bodům nestačila ani rychlá trefa Jiřího Klímy hned v 6. minutě. „Už se budu poněkolikáté opakovat, že jsme hráli dobře první poločas a druhý jsme zase dali šanci soupeři. Rozdílovým hráčem byl Venca Jurečka. Nás zlomilo vyrovnání z penalty, situaci jsem neviděl a nemohu ji posoudit, jen chci říct, že rozhodčí jsou více závislí na VARu než na samotných znalostech pravidel, což mě opravdu mrzí. Na druhou stranu, když neumíme využít šance na 2:0 či 3:0, tak nemůžeme být zklamaní a čekat, že na Slovácku uspějeme. K tomu se přidá jedna chyba a jedem domů bez bodu s pytlem brambor. Byla to poslední šance trošku zatlačit na Slovácko a snížit jejich náskok. Teď nás čekají tři zápasy a chceme dokončit sezonu se ctí,“ uvedl ostravský kouč Tomáš Galásek.

Hrdinou utkání byl Václav Jurečka. Autor hattricku přitom kvůli zdravotním problémům začal jen na lavičce a do hry naskočil až po přestávce, přesto dal poprvé v kariéře tři góly v jednom ligovém utkání.

Slovácko hlavně díky opavskému odchovanci neprohrálo s Baníkem popáté v řadě, z toho počtvrté naplno bodovalo.

Byl to zápas dvou rozdílných poločasů. Ten první nebyl podle našich představ, nechali jsme si dát branku, náš pohyb nebyl dostatečně agresivní, hráli jsme moc nízko, nedostávali soupeře pod tlak podle představ, museli jsme hlídat jejich brejky. Reagovali jsme střídáním, padlo to na úrodnou půdu, příchod Jurečky byl klíčový, pomohla nám penalta. Pak to bylo Slovácko takové, jaké chci vidět. Získávali jsme balóny, byli jsme nebezpeční,“ zhodnotil duel Svědík.

FORTUNA:LIGA, skupina o titul, 2. kolo –


1. FC Slovácko – Baník Ostrava 3:1 (0:1)


Branky: 55. z penalty, 69. a 90.+5 Jurečka – 6. Klíma. Rozhodčí: Radina – Pečenka, Vyhnanovský – Zelinka (video). Žuté karty: Sadílek – Laštůvka, Lischka, Ndefe. Diváci: 4727.

Slovácko: Nguyen – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška (78. Tomič) – Daníček (66. Ljovin), Havlík – Kohút (46. Jurečka), Sadílek (90.+2. Vecheta), Holzer (78. Šimko) – Cicilia. Trenér: Svědík.

Ostrava: Laštůvka – Ndefe, Takács (85. Pokorný), Lischka, Fleišman – Kaloč (85. Budínský), Boula (71. Tetour) – Jaroň, Smékal, Buchta (58. Almasi) – Klíma (71. Kuzmanovič). Trenér: Galásek.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x