Slovácko herní pauzu nemá. V sobotu hostí Příbram

Ilustrační foto (Foto: 1.FC Slovácko)
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Zatímco hokejová extraliga dohání koronavirové resty ve vysokém tempu a hráče čekají od pondělí do neděle čtyři zápasy, s fotbalem je to trochu jinak. Nejvyšší soutěž má zase reprezentační přestávku. A tak jsou na Slovácku rádi, že se dohodli s Příbrami a odložené utkání 4. kola Fortuna ligy odehrají už tuto sobotu od 16 hodin.

„Zápasový rytmus je to nejlepší, to vám potvrdí asi každý fotbalista,“ pravil po své ligové premiéře v dresu Slovácka zkušený slovenský brankář Pavol Bajza. Zachytal si už v pohárovém duelu s Prostějovem, teď udržel už druhé čisté konto proti silné Olomouci.

„Myslím ale, že se na kvalitě hry projevila přestávka, asi to nebyl příliš pěkný zápas, sice jsme gól nedostali, ale ani nedali, spokojenost tedy tak napůl.“ dodal strážce tyčí, který má za sebou v devětadvaceti letech mimo jiné i zkušenosti z Itálie, Slovinska či Dánska.

Slovácko mělo velmi dobrý úvod soutěže, později se ale zadrhla střelecká muška. Proti Olomouci nastoupil v bezgólovém zápase do útoku Kliment, později se na hřišti objevil i Cicilia, ani on se ovšem neprosadil. Trenér Svědík se vyjádřil v tom duchu, že bude muset přidat v tréninkovém nasazení.

Slovácko je v tabulce momentálně jedenácté, bilanci dvou výher, dvou remíz a dvou porážek si bude moci vylepšit v sobotu. Příbram je zatím úplně poslední a získala jediný bod…

Co se zmíněné číslovky týče, trápí výběr trenéra Svědíka především to, že v lize ve třech utkáních na svém hřišti dokázali jedinkrát skórovat. Proti Jablonci při remíze 1:1.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x