Slovácko hostí Teplice. Táta a syn Muchovi proti sobě

Táta a syn Muchovi. Foto: rodinný archiv
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Tak tenhle souboj tedy bude mít šťávu. Ve 13. kole nejvyšší fotbalové soutěže jedou na Slovácko Teplice. Na lavičce domácích trenér Josef Mucha, v brance hostů jeho syn Filip. Oba týmy potřebují nutně body, zatím si vybírají spodnější příčky tabulky, zvláště pro Slovácko tedy nic moc.

Oba jsou bydlištěm na Hané, v Olomouci, fotbalový život je momentálně zavál jinam. Filip má první prvoligové angažmá na severu Čech, táta už delší čas působí v Uherském Hradišti. Do rodiny samozřejmě patří tmel, tedy maminka Hana a stejně neoddělitelně naše přední tenistka, dcera a sestra Karolína. První jmenovaná bude i v hledišti.

Táta Josef samozřejmě ví o silných stránkách syna.

„Myslím, že je hodně dobrý ve vzduchu, hraje i kvalitně nohama, to je nezbytný předpoklad u moderních brankářů,“ glosuje táta, jehož si syn pamatuje z dětství jako výborného ligového fotbalistu doma v Sigmě, ale i ve Zlíně, kde hrál hned ve dvou obdobích.

„Nejvíc mi utkvělo v paměti, jak se tátovi tuším v roce 2001, povedl zápas v Poháru UEFA proti tehdy vedoucímu týmu první španělské ligy Celtě Vigo. Sigma i díky jeho dvěma brankám vyhrála 4:3,“ vybavuje si Filip zážitek coby devítiletý klučina.

Oba si velmi rádi a kvalitně zahrají tenis.

„Hráváme občas i singla, bývá to vyrovnané, Filip samozřejmě doběhne daleko více míčů, musím využívat bohatých zkušeností,“ naznačuje cestu k úspěchům ve dvouhře táta Josef.

„Mně se moc líbí, když hrajeme společně debla, nedávno jsme v Olomouci vyhráli turnaj, na tátu je fakt spoleh,“ komentuje velký úspěch Filip.

Jenže teď proti sobě na trávníku a v době, kdy je každičký bodík dobrý.

„No, Slovácko je asi papírově favoritem, má ale nabitý program, tak to tátovi a jeho svěřencům budeme chtít znepříjemnit,“ varuje syn.

„My bodovat musíme, doma je to povinnost, takže pokud půjde Filip do branky, tak to bude jediný zápas, kdy mu prostě fandit nemůžu,“ uzavírá před nedělním duelem s výkopem v Uherském Hradišti v 16.00 starší ze sportovní rodiny, táta Josef.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x