Slovácko hrálo se Spartou bez branek. Pražané slavili v Hradišti mistrovský titul

Úterní zápas fotbalistů Slovácka se Spartou poznamenal velký liják. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Sparta slaví, Slovácko smutní. Bezbranková remíza v ligovém finiši vyřešila jen jeden rébus. Pražané se po devíti letech stali ligovými mistry. Hostům z hlavního města bod v úterním zápase čtvrtého kola nadstavby stačil, na Městském stadionu Miroslava Valenty si společně se stovkami fanouškům vychutnávali triumf, naopak celek z Uherského Hradiště zřejmě přišel o čtvrté místo v tabulce, protože Bohemians 1905 zvítězili v Plzni a Moravané na klokany ztrácejí před závěrečným duelem dva body.

„Víme, že Bohemka vyhrála a má mečbol, ale nebudeme se vzdávat, fotbal může přinést leccos. Budeme hrát do poslední chvíle. I kdyby to nedopadlo, odehráli jsme sezonu se ctí,“ ví dobře kouč Slovácka Martin Svědík.

Osmačtyřicetiletý trenér na konci sezony postrádá důležité muže. Proti Spartě nehráli Petržela s Reinberkem a kvůli dohodě klubů ani Trávník.

Šanci od první minuty tak dostali třeba Juroška s Kimem, Brandner či Šimko.

Na lavičce byli i mladíci z juniorky Bartoš, Holásek nebo Kratochvíla, kteří nasávali atmosféru důležitého utkání.

Svědík svěřence za přístup chválil. „Obstáli,“ těší Svědíka.

„Pavel Juroška podal dobrý výkon, Kim nehrál vůbec špatně. Konečně si někteří uvědomili, že je to i o něčem jiném než si jenom přijít zahrát fotbal, ale že musí i pracovat. A zrovna tito dva kluci jsou příkladem, že na sobě musí hodně mentálně pracovat, aby potom mohli podávat takovéto výkony,“ uvedl Svědík.

Nad Uherské Hradiště se těsně před zápasem přihnala silná průtrž mračen a podmáčený terén oběma soupeřům od úvodu komplikoval hru. V první půli nebyla k vidění ani jedna přímá střela mezi tyče, jen několik závarů ve vápně.

Po přestávce přibyl vzruch i šance, skóre 0:0 ale vydrželo až do konce.

„Měli jsme dobré pasáže, ale umíráme na posledních dvaceti metrech. Chyběla nám kvalita při centrovaných míčích, při rozhodování kolem vápna, při střelách. Dnešní zápas potvrdil celou naši sezonu, máme málo vstřelených branek, a proto jsme se nedokázali dostat v tabulce třeba ještě výš,“ uvedl Svědík.

Soupeři po utkání sportovně pogratuloval k titulu. „Sparta ho získala po dlouhé době, je to pro ni velký okamžik,“ domácí trenér.

Sparta coby stále nejúspěšnější český tým historie slaví celkově 37. titul a třináctý od rozdělení federace, ale první od roku 2014. „Myslím, že jsme zaslouženě šampioni. V posledních 20 až 25 zápasech jsme byli nejlepší. Emoce jsou teď úžasné. Lidé v klubu na tohle dlouho čekali, za minulé roky trpěli, takže byli na titul hladoví. Není to o mně, je to o celé Spartě. Jsem šťastný, že toho můžu být součástí,“ prohlásil dánský trenér ve službách Sparty Brian Priske.

1. FC Slovácko – Sparta Praha 0:0

Rozhodčí: Radina – Podaný, Matoušek – Petřík (video). ŽK: Kim Sung-pin, Brandner, Hofmann – Karabec, Mejdr, Sadílek, Laci, Wiesner. Diváci: 8000 (vyprodáno).

Slovácko: Nguyen – Šimko, Hofmann, Kadlec – Sinjavskij, Kim Sung-pin (71. Daníček), Havlík, Kalabiška – Brandner (85. Doski), Juroška (71. Mihálik) – Vecheta. Trenér: Svědík.

Sparta: Kovář – Vitík, Panák, Sörensen – Mejdr (46. Wiesner), Laci, Ladislav Krejčí II, Zelený (77. Kamenovič) – Sadílek – Minčev (84. Schánělec), Karabec (59. Daněk). Trenér: Priske.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x