Slovácko hrálo v Ďolíčku bez branek a dál na Bohemians ztrácí jeden bod

Útočník Slovácka Filip Vecheta se v Ďolíčku střelecky neprosadil, byť se dostal do dvou slibných šancí. Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ – Fotbalisté Slovácka v nadstavbové části ligy remizovali na půdě Bohemians Praha 1905 a i nadále ztrácí na čtvrté místo jeden bod. Ve vršovickém Ďolíčku se diváci branky nedočkali a utkání skončilo 0:0.

Byli jsme na utkání dobře připravení. Boj o čtvrté místo je pořád otevřený,“ říká trenér Slovácka Martin Svědík.

Klokani neprohráli s týmem z Uherského Hradiště ani čtvrtý soutěžní duel v sezoně, poprvé ho však nezdolali. Moravané vyhráli jediný z posledních sedmi venkovních ligových duelů, ve čtyřech z posledních pěti ale bodovali.

Od počátku utkání, až na pár pasáží, jsme byli aktivnějším celkem, který měl častěji v držení míč. To, co nás zlobí, je, že hrajeme po šestnáctku, a i když jsme se do šestnáctky dostali a měli jsme v ní pár závarů a dvě tři šance, buď to neproměníme, nebo nemáme kvalitu z hlediska posledních dvaceti metrů,“ uvedl Svědík.

Podle kouče je znát, že tým po minulé sezoně přišel o ofenzivní hráče. „Trápí nás to celou sezonu. Na gól se nadřeme,“ připouští.

Nestačí ani tlak a to, že máte víc ze hry. Naopak u Bohemky, ať už z nakopávaných balonů nebo standardek, bylo vidět, že je v šestnáctce ohromně nebezpečná, že má hráče, kteří si umí najít prostor. Pracovali jsme ale v tomhle dobře. Dovolili jsme Bohemce minimum. Až na standardní situace a pár závarů si nepamatuju, že by měla vážnější věc,“ dodal Svědík.

Moravané začali aktivně a na soupeře se valilo v prvních minutách několik útoků. První větší šanci měl Petržela, který převzal míč do běhu a lobem se pokusil překonal brankáře Jedličku.

Ve 24. minutě domácí brankář vyrazil na roh Havlíkovu střelu zpoza šestnáctky. Klokani se k jedinému ohrožení Nguyena v prvním poločase dostali až v jeho závěru, jenže Kovařík z přímého kopu zamířil vedle.

Do druhé půle brankář Valeš nahradil zraněného Jedličku. V 54. minutě se po Kalabiškově centru před branku odrazil míč od Vechety a skončil těsně vedle tyče. Hosté zatlačili Bohemians a Kalabiška dalším centrem opět našel Vechetu, ale jeho hlavičku zastavilo břevno.

Vršovický celek poprvé vystřelil na Nguyena až v 82. minutě, Köstlovu střelu však hostující gólman zneškodnil.

Bohemians Praha 1905 – 1. FC Slovácko 0:0

Rozhodčí: Zelinka – Váňa, Hurych – Orel (video). ŽK: Jindřišek – Daníček, Trávník. Diváci: 5812.

Bohemians: Jedlička (46. Valeš) – Hůlka, Křapka, Vondra – Köstl, Jindřišek, Jánoš (67. Beran), Kovařík – Matoušek (67. Hála), Prekop – Puškáč (57. Drchal). Trenér: Veselý.

Slovácko: Nguyen – Hofmann, Daníček, Kadlec – Sinjavskij, Havlík, Trávník, Kalabiška (90.+1 Holzer) – Mihálik (81. Juroška), Petržela (90.+1 Brandner) – Vecheta. Trenér: Svědík.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x