Slovácko jede dál. Karvinou sestřelili Daníček a Kliment

Foto: 1. FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Pohled na tabulku musí hřát fanoušky Slovácka víc než oblíbený moravský lék s počátečním písmenem "s". Po neúplném 15. kole Fortuna ligy drží tým trenéra Svědíka přímo báječnou čtvrtou pozici. Přispěla k tomu i první letošní výhra nad docela dobře hrající Karvinou.

Na promrzlém stadionu se alespoň opticky hrálo na velmi slušném trávníku. Hra v prvním poločase ale byla hodně špatná. Ani jeden z týmů nepředvedl vůbec nic, jen karvinský Papadopulos zazdil příležitost, když zblízka pověst kanonýra nepotvrdil ani náhodou a přihrál jakoby malou domů brankáři Slovácka Nemravovi.

Druhá půle už ale byla diametrálně odlišná. Hrál se fotbal v tempu, se šancemi na obou stranách a s dobrým průběhem i koncem pro domácí.

Nejprve zasáhl v 50. minutě VAR, když odhalil ruku karvinského Herce v pokutovém území. Daníček pak penaltu suverénně proměnil.

Za sedm minut bylo vlastně hotovo. Kliment dobře sledoval míč, který propadl po rohu hostujícím „vápnem“ a hlavou upravil skóre do podoby, která se Slovácku moc zamlouvala.

Hosté vůbec neskládali zbraně, jenže Papadopulos nechal v 73. minutě vyniknout při další penaltě domácího brankáře Nemravu. Domácí tak nemusí mrzet ani zahozená tutovka, kdy Kliment střílel při pohledu z očí do očí brankáři karvinského týmu Neumanovi těsně vedle.

1.FC Slovácko – MFK Karviná 2:0.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x