Slovácko jede do Hradce Králové. Votroci budou náročným soupeřem

Foto: 1.FC Slovácko
UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Bilanci v tomto kalendářním roce se chce věřit jen málo. Ale je to realita. Hradec Králové tři výhry, čtyři remízy a jediná porážka na hřišti pražské Sparty. Slovácko jediné vítězství v Karviné, jedna remíza a hned šest porážek. Adept na pohárovou Evropu a umístění kolem čtvrté příčky kulhá a lehké to určitě nebude mít v nové Malšovické aréně, kde jsou doma hradečtí votroci. Zápas o návrat ztracené sebedůvěry čeká Hradišťany v sobotu od osmnácti hodin.

Poslední vystoupení se okleštěnému kádru trenéra Svědíka na stadionu v Liberci hrubě nepovedlo. Trenér byl hodně zklamaný. Své hráče nešetřil a oni to museli akceptovat.

Do branky se po delším čase podíval Tomáš Fryšták.

„Vytrestala nás vlastní nedůslednost, chyb bylo hodně a byl z toho výsledek, který nepotěšil nás, ale ani naše věrné fandy. Musíme se zlepšit, zabrat a zabojovat o co nejlepší výsledek,“ měl jasno zkušený brankář.

Zajímavě se teď jeví situace v boji o pohárovou Evropu. Na začátku března po výhře v Karviné byla situace daleko růžovější. Teď je Slovácko šesté. Což je podle papírových předpokladů jediná příčka, která zavírá evropské dveře v novém ročníku. Týmy ze střední skupiny, ale i celky na čtvrtém a pátém místě mohou za určitých okolností do Evropské konferenční ligy, respektive jejich předkol poskočit.

Pořád je o co hrát. Slovácko je naráz před sobotním duelem na východě Čech v roli „nefavorita“. Kvalitu tým ztratit nemohl, každá série, i ta s nepovedenými zápasy, jednou končí…

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x